Αθλητικά

07 Αυγούστου 2024 09:11 Τελευταία ενημέρωση : 07 Αυγούστου 2024 19:44

Τεντόγλου: Οι πανηγυρισμοί για το χρυσό και η υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό (βίντεο)

Η υποδοχή στο Ολυμπιακού Χωριό του Μίλτου Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Τεντόγλου: Οι πανηγυρισμοί για το χρυσό και η υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό (βίντεο)
-

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το έβδομο μετάλλιο και το πρώτο της χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το βράδυ της Τρίτης.

Ο 25χρονος αθλητής από τα Γρεβενά, έγραψε χθες (06.08.2024) ιστορία στο «Stade de France» στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είναι ο δεύτερος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις ο οποίος είχε τέσσερα συνεχόμενα από το 1984 έως το 1996.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, μετά τον θρίαμβο των 8 μέτρων και 48 εκατοστών, επέστρεψε τα ξημερώματα στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή. Εκεί, τον υποδέχτηκαν θερμά ο προπονητής του, ο κορυφαίος Γιώργος Πομάσκι, η πρόεδρος του Σέγας, Σοφία Σακοράφα αλλά και άλλα μέλη της Greek Team.

Ιδιαίτερη ήταν η αγκαλιά που δέχτηκε από τον κολλητό του φίλο, Εμμανουήλ Καραλή ο οποίος παρακολουθούσε με αγωνία την προαπάθεια του από τις κερκίδες.

Δεν έλειψαν και τα πειράγματα, με πολλούς να σχολιάζουν τη δήλωσή του πως δεν ήταν «τόσο καλός», αλλά κατάφερε να κερδίσει το χρυσό.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση του κόσμου πριν και μετά το χρυσό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το makthes.gr, εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στην πλατεία για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου μέσα από τη γιγαντοοθόνη, που έστησε ο δήμος.

Τεντόγλου - Γρεβενά - γιγαντοοθόνη

Τεντόγλου - Γρεβενά - γιγαντοοθόνη

Τεντόγλου - Γρεβενά - γιγαντοοθόνη

Στο διπλό στόχο του στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου, λίγη ώρα μετά τη μεγάλη νίκη του στο «Σταντ ντε Φρανς» της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως είπε, εκτός από το χρυσό μετάλλιο, το οποίο τελικά κατέκτησε, ήθελε και μία μεγάλη επίδοση. Δήλωσε ικανοποιημένος από τα άλματά του και στο τέλος έστειλε και ένα μήνυμα προς τους Έλληνες που τον παρακολούθησαν.

Οι δηλώσεις του:

Για τον αγώνα: «Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι μου έλειπε σήμερα. Το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, το πέμπτο άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, θα πήγαινε για μεγάλο άλμα. Πήγαμε να το ρισκάρουμε στο έκτο αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, είναι δύσκολος αγώνας».

Για τον διπλό στόχο του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ».

Για το αν τον πίεσαν οι αντίπαλοί του: «Βέβαια, γι' αυτό απάντησα άμεσα. Μετά μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ γιατί είναι πολύ καλός και ξέρω ότι μπορούσε να κάνει άλμα κοντά σε μένα. Είχα καλά άλματα, το σερί μου ήταν καλό. Είμαι ευχαριστημένος. Επειδή είχα την καλύτερη επίδοση και ήμουν τελευταίος ίσως μπορούσα να απαντήσω εάν με περνούσε κάποιος».

Για τη σύγκρισή του με τον Καρλ Λιούις: «Σίγουρα λέει πολλά για μένα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να πετύχεις επειδή γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Υπάρχουν αθλητές με μετάλλια σε πέντε και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς. Κάποιοι δεν ήταν τυχεροί. Είμαι σίγουρα χαρούμενος και επίσης χαίρομαι που είχα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο».

Για τη διαχείριση του άγχους: «Πάρα πολύ σημαντικό. Έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχος, δεν κάνω πολλά πριν τους αγώνες. Προσπαθώ να σκέφτομαι τι θα κάνω, να σκέφτομαι τα πάντα, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Σκέφτομαι το χειρότερο και τα περιμένω όλα».

Για τη συνομιλία του με τον Πομάσκι: «Του είπα ότι δεν ήμουν καλός. Μου είπε ότι δεν πειράζει, το πήραμε. Εγώ έλεγα συνέχεια ότι δεν ήμουν καλός. Πάντα υπάρχει καλύτερο. Ίσως σε κάποιο άλλο στάδιο σε κάποιους άλλους αγώνες σήμερα να έκανα παραπάνω».

Το μήνυμά του στους Έλληνες: «Ευχαριστώ πολύ. Έβλεπα πολλά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε. Καλή επιτυχία και στα άλλα παιδιά. Δεν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αγωνίζονται και άλλα παιδιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Κουρταλιώτικο Φαράγγι: Τραγική κατάληξη για τον 32χρονο αγνοούμενο

Μενίδι: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη έξω από στρατόπεδο

Τσεχία: Εθελοντής στον πόλεμο στην Ουκρανία φυλακίστηκε για λεηλασίες


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)