Οικονομία

06 Αυγούστου 2024 10:45

Απάτη: “Υπάλληλος του ΕΦΚΑ” της άδειασε τον λογαριασμό

Ακόμα μία απάτη με θύμα πολίτη που πείστηκε πως συνομιλεί με υπάλληλο υπηρεσίας. Πώς έδρασε ο επιτήδειος.

Απάτη: “Υπάλληλος του ΕΦΚΑ” της άδειασε τον λογαριασμό
-

Δεν έχουν τελειωμό οι τηλεφωνικές - και ηλεκτρονικές - απάτες στην Κρήτη. Χθες Δευτέρα καταγγέλθηκε ακόμα μία, με θύμα μια 47χρονη Ηρακλειώτισσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα έλαβε τηλεφώνημα την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου από άγνωστο που της συστήθηκε ως υπάλληλος του ΕΦΚΑ, ο οποίος και την έπεισε ότι ο πατέρας της δικαιούται να λάβει χρηματική επιστροφή από τον ασφαλιστικό φορέα. Θα έπρεπε όμως, όπως της είπε ο άγνωστος στο τηλέφωνο, να κάνει κατάθεση μικρού χρηματικού ποσού σε λογαριασμό για να προχωρήσει η διαδικασία. Τα χρήματα, όπως της είπε από την άλλη άκρη του τηλεφώνου ο άγνωστος, θα της επιστρέφονταν μαζί με το ποσό που δικαιούτο να λάβει ο πατέρας της από τον ΕΦΚΑ.

Η 47χρονη πείστηκε και μπήκε στον λογαριασμό για να κάνει την κατάθεση. Ωστόσο στη συνέχεια ανακάλυψε ότι είχε εξαπατηθεί καθώς είδε τον λογαριασμό της μειωμένο, αφού δεν είχε καταθέσει ένα μικρό ποσό αλλά 11.300 ευρώ, τα οποία πέρασαν στα... χέρια του επιτήδειου απατεώνα. 

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας

Βιοενεργό υλικό αναγεννά τους χόνδρους των γονάτων

Νέα Υόρκη – Χρηματιστήριο: Στο “βαθύ κόκκινο” Dow Jones και Nasdaq


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)