Οικονομία

03 Αυγούστου 2024 17:24

Ρεύμα - Αύγουστος: Ανακοινώθηκαν οι τελικές τιμές των παρόχων

Πόσο είναι το ποσοστό της αύξησης που επήλθε από πέρυσι μέχρι τον φετινό Αύγουστο. Πόση ανακούφιση θα προκύψει από την επιδότηση. Ποια τιμολόγια ευνοούνται.

Ρεύμα - Αύγουστος: Ανακοινώθηκαν οι τελικές τιμές των παρόχων
-

Επιτυχημένο κρίνεται μάλλον το πείραμα να συγκρατηθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα τον Αύγουστο, αν κρίνει κανείς από τις τελικές τιμές που ανακοίνωσαν οι πάροχοι, σε σχέση με την αύξηση που αναμενόταν.

Ωστόσο οι αυξήσεις που οφείλονται στην τιμή της ενέργειας στην χονδρική αγορά παραμένουν πραγματικότητα, καθώς οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν από 8,9% έως και 22% παραπάνω σε σχέση με τις τιμές του Ιουλίου, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει.

Mετά και την επιδότηση η μέση χρέωση διαμορφώνεται κοντά στα 14,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στα πράσινα και τα κίτρινα τιμολόγια, ενώ ακόμα χαμηλότερα, στα 11,3 λεπτά/kWh διαμορφώνεται η τελική τιμή για τους περίπου 700.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Με την προϋπόθεση πάντα πως η κατανάλωση τους δεν θα ξεπεράσει τις 500 KWh.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιδότηση ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών.

Ειδικότερα, η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί αγώνες: Πήρε το χρυσό και απέκτησε 2500000 ακολούθους στο instagram

Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στο Ξυλόκαστρο

Instagram - Τουρκία: Η αντιπολίτευση αντιδρά στο κλείσιμο της εφαρμογής

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)