Κοινωνία

30 Απριλίου 2019 07:29

Δήμαρχος Καλαμάτας στον ΑΝΤ1: καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα μέτρα ασφαλείας στο σαϊτοπόλεμο (βίντεο)

«Κακιά ώρα» χαρακτήρισε το θάνατο του εικονολήπτη ο Δήμαρχος της πόλης. Τι είπε για το έθιμο που έχει στοιχίσει ζωές.

Δήμαρχος Καλαμάτας στον ΑΝΤ1: καλύτερα από κάθε άλλη φορά τα μέτρα ασφαλείας στο σαϊτοπόλεμο (βίντεο)
-

Ως «άριστο επαγγελματία», χαρακτήρισε τον Κώστα Θεοδωρακάκη ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως έχει ο χαμός του συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

Όπως είπε ο Παναγιώτης Νίκας, «οι ευθύνες θα προσδιοριστούν από τη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στο θεσμό, είπε πως «κρατά πολλές δεκαετίες», ενώ πρόκειται για «εκδήλωση που γίνεται σε δέκα περιοχές της Μεσσηνίας και στηρίζεται από ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που δεν μπόρεσε να σταματήσει η δικτατορία».

«Υπάρχει σωματείο με εγκεκριμένο καταστατικό από το Ειρηνοδικείο», εξήγησε, τονίζοντας πως «ποτέ δεν έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο Δήμος Καλαμάτας ήταν «καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σημείο και την αυτοοργάνωση των συμμετεχόντων.

«Ήταν μία κακιά ώρα», είπε για το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου πατέρα δύο παιδιών, υπογραμμίζοντας πως «μετά από αυτό, ο θεσμός περνά από δύσκολη καμπή».

«Η Πολιτεία να λάβει μέτρα, να φτιάξει θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο Δήμαρχος, που ξεκαθάρισε σε σχέση με τις δηλώσεις του γιου του εκλιπόντας ότι «δε θα μπει σε καμία αντιπαράθεση μαζί του», σημειώνοντας πως «έχει δίκιο σε όλα αυτά που λέει».

«Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)