Γενικά

22 Οκτωβρίου 2017 08:00

“Αυτοεξορίστηκε” μετά τις αποκαλύψεις της για τον Γουάινσταϊν – Από θύμα έγινε… θύτης!

Αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον μεγιστάνα παραγωγό και δέχθηκε επίθεση από τον Τύπο αλλά και πολιτικούς.

“Αυτοεξορίστηκε” μετά τις αποκαλύψεις της για τον Γουάινσταϊν – Από θύμα έγινε… θύτης!
-

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Άσια Αρτζέντο, μετά την αποκάλυψή της ότι ήταν και αυτή ένα από θύματα του μεγιστάνα παραγωγού, Χάρβει Γουάινστάιν έφυγε από την πατρίδα της την Ιταλία.

Η Αρτζέντο εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, μετά την «επίθεση» που δέχθηκε από τους Ιταλούς, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως «θύμα της ντροπής».

Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της δεξιάς εφημερίδας «Giornale» κατηγόρησε την Άσια και την χαρακτήρισε δειλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ηθοποιός δεν είναι θύμα, αλλά συνεργάτης στο έγκλημα.

Στην στήλη του ο αρχισυντάκτης έγραψε χαρακτηριστικά «Πρώτα συμβαίνει, μετά κλαψουρίζουν και προσποιούνται ότι το μετάνιωσαν».

AP - Asia Argento - Άσια Αρτζέντο

Το απίστευτο είναι πως δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που κατηγορούν την Αρτζέντο, αλλά και πολιτικοί.

Ο βουλευτής Ρενάτο Φαρίνα της επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας πως η σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν δεν πρέπει να θεωρηθεί βιασμός, αλλά πορνεία.

Ο πολιτικός Βίττοριο Σγκάρμπι πήγε τη δήλωση ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Weinstein ήταν το θύμα.

Από την πλευρά της η ηθοποιός στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσω social media.

"Δεν βλέπω τι μπορώ να κάνω εκεί», δήλωσε για την απόφασή της να εγκαταλείψει την Ιταλία. «Θα επανέλθω όταν βελτιωθούν τα πράγματα για να πολεμήσω μαζί  με όλες τις άλλες γυναίκες».

Η Αρτζέντο έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της εφημερίδας, ενώ έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία, όπου προτρέπει τος γυναίκες να αφηγηθούν τις δικές τους κακές εμπειρίες περί κακοποίησης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)