Γενικά

29 Μαΐου 2014 16:33

Μια στάση… για παγωτό!

Οι καντίνες με τα παγωτά κατακτούν τον κόσμο, καθώς τα δημοφιλή οχήματα των περασμένων δεκαετιών επιστρέφουν στη μόδα.

-

Οι καντίνες με τα παγωτά αποτελούν μικρές οάσεις δροσιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, οι πωλητές με τα φορτηγάκια ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς τις περασμένες δεκαετίες. Μικροί και μεγάλοι έτρεχαν να πάρουν παγωτό, μόλις έβλεπαν μία καντίνα να φθάνει στη γειτονιά τους.

Με τα χρόνια, όμως, ο αριθμός τους μειώθηκε. Εξακολουθούν να βρίσκονται σε τουριστικά αξιοθέατα και παραλίες, με μικρότερη συχνότητα. Εδώ και λίγο καιρό, πάντως, έχουν επιστρέψει στη μόδα. Ξεπερνώντας τα σύνορα της Γηραιάς Αλβιώνας, γίνονται εξαιρετικά δημοφιλή και στο εξωτερικό.

Ο Γουίτμπι Μόρισον κατασκευάζει φορτηγάκια-καντίνες, συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση που βρήκε από τον πατέρα του. Έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο εξωτερικό, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρεί μία σημαντική αύξηση της ζήτησης. Η πελατεία του εξαπλώνεται από το Αζερμπαϊτζάν, μέχρι χώρες της Αφρικής.

«Οι εξαγωγές είναι το κλειδί της ανάπτυξης της επιχείρησής μας», λέει ο Μόρισον. «Η αγορά στη Βρετανία έχει αλλάξει, λιγότερες καντίνες κυκλοφορούν στου δρόμους, αλλά στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Για παράδειγμα, στο Αζερμπαϊτζάν, έχουμε πουλήσει 20 φορτηγάκια», προσθέτει.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο Κρου της βόρεια Αγγλίας, όπου εδώ και 50 χρόνια η οικογένεια Μόρισον κατασκευάζει τα εμβληματικά φορτηγά-καντίνες παγωτού. Έχει πελάτες σε 60 χώρες του κόσμου, αριθμός απίστευτος για μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία όμως έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της εξωστρέφειας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)