Γενικά

17 Απριλίου 2014 19:14

«Χρυσή» θα πληρώνουμε την σοκολάτα

Οι τιμές του κακάο αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά λόγω της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές.

-

Κακά είναι τα μαντάτα για τους… «εξαρτημένους» με την σοκολάτα, καθώς θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια σημαντική αύξηση της τιμής της γλυκιάς αυτής απόλαυσης.

Οι τιμές του κακάο αναρριχήθηκαν σε νέα υψηλά λόγω της ζήτησης από τις αναδυόμενες αγορές με τα futures του κακάο να έχουν σημειώσει άνοδο 10% μέχρι στιγμής φέτος, φθάνοντας τα 3.195 δολάρια τον τόνο, το Μάρτιο, ενώ το 2013, οι τιμές αυξήθηκαν 20%.

Η ανοδική τάση στην τιμή του κακάο οφείλεται στη ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές, όπου μόνο στην Κίνα η κατανάλωση έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Η άνοδος της τιμής θα μπορούσε να μετατρέψει τη σοκολάτα σε πολυτελές είδος, σύμφωνα με τον Edward George, επικεφαλής στα μαλακά εμπορεύματα στην Εcobank, ο οποίος επισημαίνει ότι ενώ η κατανάλωση στην Κίνα είναι σχετικά μικρή σε σχέση με την Ευρώπη, όλο και περισσότεροι σπόροι κακάο αλέθονται στη Νότια Ανατολική Ασία και την Ινδία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)