Celebrity

15 Αυγούστου 2024 15:58

Ελεονώρα Μελέτη: "Η κόρη μου δηλώνει ότι δεν θέλει αδέλφια"! Τι απαντά στο ενδεχόμενο ενός δευτέρου παιδιού;

Ελεονώρα Μελέτη: "Η κόρη μου δηλώνει ότι δεν θέλει αδέλφια"! Τι απαντά στο ενδεχόμενο ενός δευτέρου παιδιού;

-

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ! και στον Νίκο Γεωργιάδη η Ελεονώρα Μελέτη.

Μέσα σε όλα η αγαπημένη παρουσιάστρια και Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη μητρότητα, στην κόρη της Αλεξάνδρα αλλά και στο ενδεχόμενο να αποκτήσει δεύτερο παιδάκι.

Πριν από μία βδομάδα έκανες μία συγκινητική ανάρτηση με αφορμή τα επτά χρόνια από την μέρα που έμαθες ότι είσαι έγκυος. Δεν είναι ακόμα λίγο ταμπού μια γυναίκα να λέει ότι είχε «αντίσταση στη μητρότητα»;

Το θεωρείς ταμπού; Όταν κάποιος θεωρεί ταμπού μία γυναίκα να παραδεχτεί στον εαυτό της ότι τη φοβίζει η μητρότητα, που την θεωρώ την πιο ιερή και μεγάλη ευθύνη που μπορεί να αναλάβει, σημαίνει ότι προσδοκά από τις γυναίκες να λειτουργούν σαν αναπαραγωγικές μηχανές. Δεν είναι έτσι. Οι γυναίκες έχουμε την ιερή ικανότητα να γεννάμε ζωή, αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε επειδή οι άλλοι το περιμένουν από εμάς.

Εμένα η μητρότητα με φόβιζε και εξακολουθεί να με φοβίζει επειδή είχα αντιληφθεί από νωρίς την σημαντικότητα του να διαμορφώνεις έναν άνθρωπο και να του γνωρίζεις τον κόσμο. Επειδή φοβάσαι κάτι δε σημαίνει ότι δεν το καλοδέχεσαι όταν έρχεται. Σημαίνει ότι μπορεί να μην το επιδιώξεις, να μην τον προκαλέσεις, σημαίνει ότι μπορεί να είσαι και πάρα πολύ καλά αν δε σου συμβεί. Δεν είναι κακό να λέμε ότι η γυναίκα μπορεί να είναι ευτυχισμένη χωρίς να θέλει παιδιά. Είναι πολύ πιεστικό να γεννάμε το βάρος μιας επιθυμίας που δεν υπάρχει σε μία γυναίκα, μόνο και μόνο για να μη νιώθει παρείσακτη και περιθωριοποιημένη.

Η Αλεξάνδρα σου έχει ζητήσει αδελφάκι;

Η Αλεξάνδρα είναι ένα παιδί που δηλώνει ότι δεν θέλει αδέλφια. Επειδή την βλέπουμε πόσο περιποιητική είναι με τα μωρά την έχουμε ρωτήσει και λέει όχι. Αυτό εμένα με βοηθάει.

Δηλαδή αν στο ζητούσα θα το σκεφτόσουν;

Δείτε επίσης - Ελεονώρα Μελέτη: "Ας ψάξει ο κόσμος να δει πώς αμείβεται ένας Ευρωβουλευτής, υπάρχει παραπληροφόρηση"

Όχι γιατί είναι έξι χρονών και δεν ξέρει τι συνεπάγεται ο ερχομός του παιδιού, μπορεί να το βλέπει σαν παιχνίδι. Θα το έκανα μόνο αν το ήθελα εγώ και ο άντρας μου. Εκείνος ήταν πιο ανοιχτός στο να μεγαλώσει η οικογένειά, αλλά από τη στιγμή που το συζητήσαμε και του είπα πως νιώθω, δεν μπορεί να το επιβάλλει.

 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)