FLife

12 Αυγούστου 2024 19:33

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη - "Δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά"

Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζει η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη - "Δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά"

-

Ανεξέλεγκτα καίει από χθες, Κυριακή 11 Αυγούστου, η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους και με ζωντανές συνδέσεις από όλα τα μέτωπα της φωτιάς μεταδίνουν συγκλονιστικές εικόνες και ενημερώνουν κάθε λεπτό τον κόσμο για το τι συμβαίνει.

Το συνεργείο του Alpha και η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα Βριλήσσια και η ίδια συγκλόνισε με την περιγραφή της.

Δείτε επίσης! Φωτιά στην Αττική: Ρεπόρτερ του Star σώζει σκύλο από την πύρινη κόλαση (Βίντεο)

Όσα είπε η Ρένα Κουβελιώτη

«Αυτό που γίνεται απόψε δεν το έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά. Πραγματικά δεν υπάρχει, η ορατότητα είναι μηδέν! Εκεί που θεωρούμε ότι την φωτιά την έχουμε πίσω μας, ξαφνικά την βλέπουμε μπροστά μας. Τώρα μας λένε ότι εδώ στον οικισμό Αγίου Δημητρίου έχουν καεί περισσότερα από πέντε σπίτια. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα πέσει ο ήλιος και θα σταματήσουν τα πτητικά μέσα.

Έχουν εξαντληθεί οι επίγειες δυνάμεις. Βλέπουμε τους ανθρώπους, δεν υπάρχουν υδροφόρες για να προμηθεύσουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Υπάρχει φυσική κόπωση των πυροσβεστών και είναι απολύτως κατανοητό. Εδώ πάνω προσπαθούμε να περάσουμε, να δούμε τι γίνεται με τα σπίτια που μας είπαν οι κάτοικοι ότι έχουν πάρει φωτιά, αλλά είναι αδύνατο να περάσουμε καθώς το θερμικό φορτίο είναι τεράστιο.

Αστυνομικοί μας ζητούν να αποχωρήσουμε αλλά το θέμα δεν είναι αν θα αποχωρήσουμε ή αν θα προχωρήσουμε εμείς. Το θέμα είναι ότι στη θέση που βρισκόμαστε εμείς θα έπρεπε να βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα», είπε η Ρένα Κουβελιώτη από το μέτωπο της φωτιάς

Λίγα λεπτά αργότερα, αποχωρώντας από το σημείο, η δημοσιογράφος του Alpha τόνισε: «Πέρασε το αυτοκίνητο μέσα από τη φωτιά με αποτέλεσμα να έχουμε και πρόβλημα στα ελαστικά του αυτοκινήτου και όλα αυτά όχι σε έναν δασικό δρόμο, αλλά στα στενά στα άνω Βριλήσσια. Πραγματικά, δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό… να υπάρχουν δύο μέτωπα, από τη μία και την άλλη πλευρά άνθρωποι, με πολλά σπίτια να μην έχουν καν νερό για να μπορέσουν να μπορέσουν με το λάστιχο να προστατέψουν τις περιουσίες τους».

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)