Πολιτική

Χθες 23:47

Μητσοτάκης - Ερντογάν: “Κλείδωσε” για την Τρίτη η συνάντηση

Πώς θα διεξαχθεί η συνάντηση των δύο ανδρών και ποια θα είναι η ατζέντα της συζήτησης.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: “Κλείδωσε” για την Τρίτη η συνάντηση
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 18:40 (11:40 π.μ. τοπική ώρα Αμερικής).

Η συνάντηση θα λάβει χώρα με τη γνωστή σύνθεση τρεις συν τρεις. Πέραν των τριών ηγετών, το παρών θα δώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επικεφαλής των διπλωματικών γραφείων.

Σύμφωνα με πηγές, η τουρκική πλευρά παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αναγνωρίζει μία και μοναδική διαφορά, απορρίπτοντας πλήρως τις υπόλοιπες απαιτήσεις της Τουρκίας.

Παρά τις προκλήσεις, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον ελληνοτουρκικό διάλογο, διατηρώντας τις «κόκκινες γραμμές» της, χωρίς καμία υποχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε νωρίτερα την Κυριακή στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Μέλλον ενώ έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αρχηγούς κρατών, ομογενείς και επενδυτές.

Νωρίτερα την Κυραική ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με εβραϊκές οργανώσεις, όπως και με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Εβραϊκού Κογκρέσου Ρόναλντ Λόντερ.

Θα έχει ακόμη συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ Αλ Χαλίντ Αλ Σαμπάχ στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του εμιράτου στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου, των οικονομικών σχέσεων και των επενδύσεων σε διμερές επίπεδο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Θα απαντήσω στον ελληνικό λαό και μόνο (βίντεο)

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 41χρονος για πυροβολισμούς κατά αστυνομικών το 2014

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη φωτογραφία μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)