Κλίμα

08 Σεπτεμβρίου 2024 14:26

Μητσοτάκης - Λειψυδρία: Ένωση Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ζήτημα της λειψυδρίας και για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Μητσοτάκης - Λειψυδρία: Ένωση Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών
-

Λειψυδρία

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τα νησιά και τις περιοχές της Ελλάδας που βίωσαν το φαινόμενο της λειψυδρίας και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η λειψυδρία είναι η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης» τονίζοντας ότι η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της χώρας είναι μια πρώτη προτεραιότητα.

Είπε ότι τα προβλήματα ύδρευσης που έχουμε στα νησιά ιδίως στις Κυκλάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά.

Πρόσθεσε πως έχουμε μία όχι ευκαταφρόνητη αλλά όχι και τόσο ανησυχητική μείωση του νερού που έχουμε στους βασικούς ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής.

Εκτίμησε ότι η πιθανότητα να έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια με προβλήματα αντίστοιχα της τελευταίας διετίας είναι μικρή όμως επειδή η ελπίδα όπως είπε δε συνιστά στρατηγική έχει ληφθεί απόφαση «μαζί με την ΕΥΔΑΠ να προχωρήσουμε σε ένα νέο εμβληματικό έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, που έχει από μόνη της τετραπλάσιο δυναμικό από όλους τους ταμιευτήρες που καλύπτουν τις ανάγκες της Αττικής μαζί».

Θα χρειαστεί τρία-τέσσερα χρόνια, για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, με ελάχιστη, αμελητέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς νερού.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπουρνάζι: Πυρόβολησαν τον πορτιέρη που δεν τους άφησε να μπουν στο κλαμπ

Λιβαδειά: Η πόρτα του τρένου “έπιασε” γυναίκα και την έσερνε

Πρέβεζα: Φονική μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)