Κόσμος

06 Σεπτεμβρίου 2024 14:46 Τελευταία ενημέρωση : 06 Σεπτεμβρίου 2024 14:49

Φυλακές - Βρετανία: “Εξαγωγές” κρατουμένων... γιατί γέμισαν τα κελιά

Το ενδεχόμενο να νοικιάσει φυλακές σε άλλες χώρες μελετά η κυβέρνηση της Βρετανίας, καθώς υπάρχει κορεσμός στα σωφρονιστικά καταστήματα σε Αγγλία και Ουαλία.

Φυλακές - Βρετανία: “Εξαγωγές” κρατουμένων... γιατί γέμισαν τα κελιά
-

Του Ισσάκ Καρυπίδη

Πάντα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με τους υπεράριθμους φυλακισμένους αλλά μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού όπου έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις ακροδεξιών για τα έκτροπα που προκάλεσα σε όλη τη χώρα σχεδόν καθημερινά για έναν ολόκληρο μήνα, η σημερινή ασφυκτική κατάσταση μέσα στις βρετανικές φυλακές έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενη.

Έτσι η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ ήδη έχει ψηφίσει νόμο ο οποίος μειώνει τον χρόνο αποφυλάκισης για ορισμένες κατηγορίες αδικημάτων. Μέτρο που μάλιστα θα αρχίσει να εφαρμόζεται την επόμενη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά η δεν λύνεται το πρόβλημα. Ένα θα σου πω υπολογίζεται πως μέχρι τον Μάρτιο του 2027 θα χρειαστούν 10.000 με 15.000 επιπλέον κελιά.

Εξαγωγές φυλακισμένων εξετάζει η Βρετανία

Έτσι η κυβέρνηση ψάχνει και άλλες λύσεις. Μια από αυτές είναι να στέλνει κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί από βρετανικά δικαστήρια στην Εσθονία καθώς στη χώρα αυτή τα μισά κελιά των φυλακών είναι άδεια εξαιτίας της μειωμένης εγκληματικότητας. Αν και πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι καθώς όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη η κατάσταση στην Βρετανία είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Αναφορικά τώρα με την Εσθονία μια τέτοια συμφωνία θα επέφερε στα κρατικά της ταμεία πάνω από 30εκ ευρώ ετησίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Ράλλυ Ακρόπολις - Σείριος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό για την υπερειδική διαδρομή

Κένυα: Ύαινα σκότωσε πεντάχρονο

Ο Ρονάλντο έφτασε τα 900 γκολ! Δείτε τα όλα... (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)