Υγεία

Χθες 16:40

Βρετανία: Γιατρός έκανε περιτομές χωρίς άδεια και με σκουριασμένα εργαλεία

Ο κατηγορούμενος από όταν ήταν ασκούμενος γιατρός άρχισε να επισκέπτεται σπίτια με ραντεβού για να πραγματοποιεί περιτομές στη μουσουλμανική κοινότητα.

Βρετανία: Γιατρός έκανε περιτομές χωρίς άδεια και με σκουριασμένα εργαλεία
-


Ένας πρώην γιατρός από τη Βρετανία κατηγορείται πως χρησιμοποίησε ένα σκουριασμένο ιατρικό εργαλείο για να κάνει περιτομές σε νεαρά αγόρια και δεν τους παρείχε ιατρική ανακούφιση από τον πόνο.

Ο 58χρονος Mohammad Siddiqui, κατηγορείται ότι δεν είχε αποστειρώσει σωστά την ιατρική εργαλειοθήκη του, με την αστυνομία να βρίσκει μια σειρά από ιατρικά εργαλεία που είχαν πάνω τους σκουριά και δέρμα.

Ο κατηγορούμενος από όταν ήταν ασκούμενος γιατρός άρχισε να επισκέπτεται σπίτια με ραντεβού για να πραγματοποιεί περιτομές στη μουσουλμανική κοινότητα. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και αργότερα διαγράφηκε από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, ωστόσο συνέχισε να πραγματοποιεί περιτομές. Μάλιστα, εξαιτίας του, ένα αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο Siddiqui, από το Μπέρμιγχαμ, διεξήγαγε τις διαδικασίες του «όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Έκοβε τις γωνίες προκάλεσε περιττό πόνο, ταλαιπωρία και έθεσε ζωές σε κίνδυνο», σημείωσε.

Η αστυνομία βρήκε επίσης έναν «ακινητοποιητή περιτομής» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να συγκρατεί τα παιδιά στη θέση τους κατά τη διάρκεια των περιτομών και θεωρείται απαράδεκτη πρακτική, σύμφωνα με την Independent.

Ο επακόλουθος έλεγχος αποκάλυψε ότι πολλά από τα εργαλεία του δεν είχαν αποστειρωθεί.

Ο «γιατρός» χρησιμοποιούσε αναισθητική κρέμα σε κάποιους από τους ασθενείς του, αλλά συχνά ξεκινούσε τις διαδικασίες μόλις «λίγα λεπτά» μετά τη χορήγησή της, είπαν οι ένορκοι.
Ένα αγόρι που ήταν 15 ετών όταν του έκανε περιτομή ο Siddiqui είχε ακατάσχετη αιμορραγία και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο, ενώ μπήκε και στο χειρουργείο.

Το αγόρι ανέφερε ότι η αιμορραγία άρχισε περίπου 20-30 λεπτά αφότου έφυγε από το σπίτι του. Η μητέρα του αγοριού προσπάθησε να καλέσει τον Siddiqui για βοήθεια, αλλά εκείνος δεν απαντούσε.

Το αγόρι είπε στους αστυνομικούς ότι ο Siddiqui είχε χρεώσει περίπου 150 έως 200 λίρες για την περιτομή των αδελφών του -6 και 3 ετών- και 300 λίρες γι' αυτόν, επειδή ήταν μεγαλύτερος.

Επίσης, συμβούλεψε τα παιδιά αν πονούσαν μετά την διαδικασία, να βάλουν βαζελίνη!

Όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία το 2019, ο Siddiqui, ο οποίος ειδικευόταν στις περιτομές όταν ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, είπε ότι είχε πραγματοποιήσει 1.200 έως 1.500 τέτοιες επεμβάσεις από το 2012.

Ο ίδιος αρνείται τις σοβαρές καταγγελίες που του προσάπτονται, ενώ η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Κεφαλογιάννη για τα χαλιά των 17980 ευρώ: Η ανανέωση του γραφείου άργησε 15 χρόνια

Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του

Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)