Κόσμος

06 Σεπτεμβρίου 2024 09:50 Τελευταία ενημέρωση : 06 Σεπτεμβρίου 2024 13:20

Κένυα - Φωτιά: δεκαεπτά μαθητές κάηκαν ζωντανοί σε σχολείο (εικόνες)

Νεκροί και τραυματίες από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε σχολείο στην Κένυα. Πώς συνέβη η τραγωδία.

Κένυα - Φωτιά: δεκαεπτά μαθητές κάηκαν ζωντανοί σε σχολείο (εικόνες)
-

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοιτώνα Δημοτικού σχολείου στην κεντρική Κένυα στοίχισε τη ζωή σε 17 μαθητές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας της χώρας, έπειτα από δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι τα παιδιά κάηκαν σε σημείο που δεν μπορεί να γίνει αναγνώριση των πτωμάτων τους.

Η πυρκαγιά στην Ακαδημία Hillside Endarasha, που βρίσκεται στην κομητεία του Νιέρι, ξέσπασε χθες, Πέμπτη, γύρω στα μεσάνυχτα, ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως η αιτία της παραμένει προς το παρόν άγνωστη και πως η μέση ηλικία των θυμάτων είναι περίπου τα 9 χρόνια.

Το σχολείο, στο οποίο φοιτούν περίπου 800 μαθητές ηλικίας από 5 ως 12 ετών, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 170 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Κένυα - φωτιά - σχολείο

«Υπάρχουν 17 νεκροί και άλλα άτομα έχουν τραυματισθεί, μεταξύ των οποίων 16 σοβαρά, και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Πιθανόν να βρεθούν και άλλα πτώματα μόλις τελειώσει η επιθεώρηση του χώρου»δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρεσίλα Ονιάνγκο.

«Τα πτώματα που βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς έχουν καεί σε σημείο που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους», ανέφερε, προσθέτοντας πως «έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς». 

Κένυα - φωτιά - σχολείο

«Περισσότεροι διασώστες βρίσκονται καθ' οδόν προς την ακαδημία Hillside Endarasha Academy στην κομητεία του Νιέρι», είχε δηλώσει νωρίτερα στο ραδιόφωνο η Ρεσίλα Ονιάνγκο.

Κάνοντας λόγο για μια «τραγική είδηση», ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Οι σκέψεις μας πηγαίνουν στις οικογένειες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους» σ' αυτή την «τραγωδία», ανέφερε σε μήνυμά του στο X.

Ο Ρούτο πρόσθεσε πως ζήτησε από τους αξιωματούχους «να διεξαγάγουν έρευνα σε βάθος γι' αυτό το φρικτό γεγονός» και υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι «θα λογοδοτήσουν».

Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως έχει αναπτύξει επιτόπου ομάδες για να παράσχουν «υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στις οικογένειες που επλήγησαν».

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί στην Κένυα σειρά από πυρκαγιές σε σχολεία, πολλές από τις οποίες αποδείχθηκε πως οφείλονταν σε εμπρησμό.

Εικόνες από ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού της Κένυας στον τόπο της τραγωδίας:

Ειδήσεις σήμερα:

Copernicus: Το καλοκαίρι του 2024 ήταν το πιο ζεστό που καταγράφηκε ποτέ

Diamond League Ζυρίχης: Δεύτερος ο Τεντόγλου - Το ατύχημα του Καραλή (βίντεο)

Ο Ρονάλντο έφτασε τα 900 γκολ! Δείτε τα όλα... (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)