Κοινωνία

04 Σεπτεμβρίου 2024 22:47

Κορινθία - “Παλαιοχριστιανοί”: Η Πρόνοια μας πήρε το νεογέννητο βρέφος

Με εισαγγελική διάταξη το ζευγάρι έχασε την επιμέλεια του 5ου παιδιού του αμέσως μόλις αυτό γεννήθηκε. Ο κατ' οίκον τοκετός, ο κίνδυνος και το νέο τους σπίτι.

Κορινθία - “Παλαιοχριστιανοί”: Η Πρόνοια μας πήρε το νεογέννητο βρέφος
-

Σε κρατική δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αναμένεται να καταλήξει το νεογέννητο βρέφος, 5ο κατά σειρά κοινό παιδί, των περιβόητων “παλαιοχριστιανών της Κορινθίας” Μανώλη Καλαϊτζιδάκη και Σεβαστής Κανάκη, καθώς η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας κατόπιν έκδοσης σχετικής εισαγγελικής διάταξης, αφαίρεσε από τους γονείς του το δικαίωμα άσκησης, της επιμέλειάς του. Σύμφωνα με το ζευγάρι, οι αρχές αρνούνται να επιτρέψουν πρόσβαση προς την μικρή Άννα, τόσο στον πατέρα όσο και στη μητέρα η οποία τους δηλώνει την επιθυμία να την θηλάσει.

Το βρέφος χαροπάλευε για αρκετές ημέρες διότι η κ. Κανάκη αποφάσισε να γεννήσει στον χώρο όπου τώρα διαμένει η οικογένεια, και χωρίς ιατρική βοήθεια, με αποτέλεσμα ο τοκετός της να παρουσιάσει επιπλοκές. Η εγκυμοσύνη της μάλιστα παρατάθηκε μέχρι και τον 10ο μήνα και κατά την γέννηση εκδήλωσε ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του νεογνού.

Μητέρα και βρέφος βρίσκονται τώρα και οι δύο στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το βρέφος ωστόσο βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα χωρίς να επιτρέπεται στην κ. Κανάκη να το πλησιάσει.

Το ζευγάρι εδώ και δύο μήνες έχει αποχωρήσει από το “λαγούμι” όπου εγκαταβίωνε και μετακόμισε σε ένα μετόχιο Ιεράς Μονής, το οποίο απέχει 1,5 ώρα με αυτοκίνητο από την Αθήνα. Βεβαίως ούτε και ο χώρος αυτός διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, το ζευγάρι όμως τοποθέτησε φωτοβολταϊκά φίλτρα και γεννήτρια, με στόχο να ικανοποιεί με οικολογικό τρόπο, τις απολύτως απαραίτητες ενεργειακές του ανάγκες. Πρόκειται για χώρο ο οποίος τους παραχωρήθηκε χωρίς μίσθωμα, με την συμφωνία ο κ. Καλαϊτζιδάκης να προσφέρει, ανταλλακτικά, στην διοίκηση της Μονής, κάποιες οικοδομικές εργασίες.

Στην προσπάθειά τους να βεβαιώσουν τις αρχές ότι το συγκεκριμένο περιβάλλον, εν αντιθέσει με το προηγούμενο σπήλαιο, είναι πιο κατάλληλο και ασφαλές για το βρέφος, οι δυο γονείς ανέφεραν ότι το κατάλυμα «διαθέτει κρεβάτια, σεντόνια και κούνια».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι: “Τηλεφώνησα αμέσως στην Μαργαρίτα και της είπα πάρε το παιδί και φύγε...”

Ροζ κοκαΐνη διακινούσαν νεαροί στην Αττική (εικόνες)

Νέα Φιλαδέλφεια: Τρόλεϊ προσέκρουσε σε κολώνα - Τραυματίστηκε ανήλικο παιδί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)