Αθλητικά

25 Αυγούστου 2024 18:48 Τελευταία ενημέρωση : 25 Αυγούστου 2024 22:01

Άλμα επί κοντώ: Ο Καραλής έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων! (βίντεο)

Λίγες ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας ο οποίος πέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ πετυχαίνοντας φυσικά νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Άλμα επί κοντώ: Ο Καραλής έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων! (βίντεο)
-

Πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στο Diamond League της Σιλέσια. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Παρισιού στο άλμα επί κοντώ ξεπέρασε τα 6.00 μέτρα. Ο «Μανόλο» ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,82 μ., εν συνεχεία είχε άκυρο άλμα στα 5.92μ. για να ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια και τα 5.92, που είναι επίδοση ένα εκατοστό κάτω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Έλληνας άλτης αποφάσισε ν' ανεβάσει τον πήχη στα 6.00μ. Μετά από δύο άκυρες προσπάθειες... η τρίτη αποδείχτηκε και τυχερή... κάνοντας το απίστευτο, να μπει στο κλαμπ των αθλητών που έχουν «αγγίξει» τα 6.00μ. στο άλμα επί κοντώ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει... γράφοντας Ιστορία στη Σιλέσια! Αυτό που κυνηγούσε σε όλη τη θερινή σεζόν, να ξεπεράσει δηλαδή τα 6 μέτρα, το έκανε λίγες εβδομάδες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού... στην Πολωνία.

Σε ανάρτηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει "Μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε και ο πρώτος Έλληνας άλτης που περνά τα 6 μέτρα στην ιστορία του επί κοντώ. Μπράβο Μανόλο! Πέτα όλο και πιο ψηλά. Και πάντα με το χαμόγελό σου!"

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει «Πολλά συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, που με τα 6 μέτρα στη Σιλεσία έκανε την μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος του επί κοντώ στην Ελλάδα, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Καλή συνέχεια ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα!»

Μόντο Ντουπλάντις

Ξανά παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις με 6,26μ.

Μόλις 20 ημέρες «άντεξε» το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ, που πέτυχε ο Μόντο Ντουπλάντις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σουηδός σουπερστάρ του στίβου ξεπέρασε τα 6 μέτρα και 26 εκατοστά στο μίτινγκ της σειράς Diamond League, στο Χορζόφ της Πολωνίας, και βελτίωσε το 6,25μ. που είχε σημειώσει στις 5 Αυγούστου στο Παρίσι.

Πρόκειται για το 10ο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει ο Ντουμπλάντις από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξανά επί πολωνικού εδάφους (στο Τορούν συγκεκριμένα) έκανε 6,17μ. και ξεπέρασε το 6,16μ. του Ρενό Λαβιλενί.

Μόντο Ντουπλάντις

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 6,00μ. και έγινε ο 29ος αθλητής του επί κοντώ στην ιστορία που ξεπερνά το «φράγμα» των έξι μέτρων.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς, ο οποίος έκανε επίσης 6,00μ., αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια (ο Καραλής πέρασε τον πήχη στην τρίτη του απόπειρα).

Καραλής


Ειδήσεις σήμερα:

Λειψυδρία: Η ΕΥΔΑΠ ενεργοποιεί συμπληρωματικές πηγές για την ύδρευση της Αττικής

Σαντορίνη: Επιτέθηκαν σε λιμενικό για να “σώσουν” ανήλικο από την σύλληψη (βίντεο)

Φωκίδα: Αγριογούρουνα κάνουν μπάνιο στα Τριζόνια (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)