Κοινωνία

13 Αυγούστου 2024 15:08

Φωτιά στην Αττική: Στο κλειστό Γαλατσίου 156 πυρόπληκτα ζωάκια

Τα ζώα που σώθηκαν απο την πύρινη λαίλαπα, μεταφέρθηκαν σε δομές για την περίθαλψή τους. Πού μπορούν να φιλοξενηθούν πυρόπληκτα ζώα.

Φωτιά στην Αττική: Στο κλειστό Γαλατσίου 156 πυρόπληκτα ζωάκια
-

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου, και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, ο Δήμος Γαλατσίου έχει διαθέσει τον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) για τη δημιουργία σταθμού πυρόπληκτων ζώων, από την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

Ήδη φιλοξενούνται εκεί 156 τετράποδα και ο δήμος, σε συνεργασία με τη Dog's Voice και την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), έχει εξασφαλίσει τη φροντίδα για αυτά, όμως υπάρχει και πολύ ισχυρή συμμετοχή και υποστήριξη από την τοπική κοινωνία.

Οι κάτοικοι, όπως και άλλες φορές κατά το παρελθόν, σπεύδουν μαζικά να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με εθελοντική εργασία είτε με παροχή τροφών και εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές, έσωσαν ζωάκια, σκυλιά ως επί τω πλείστον από την μανία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυστυχώς από αυτά κατέληξαν 2 ενω 6 νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι, σε ετοιμότητα για να φιλοξενήσουν πυρόπληκτα ζώα, βρίσκονται:

  • Το Γήπεδο Ποδοσφαίρου στην Άνοιξη του Δήμου Διονύσου , όπου βρίσκονται ήδη 13 σκυλάκια, στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δήμου Παλλήνης με 20 ζωάκια να φιλοξενούνται ήδη εκεί.
  • Το Δημαρχείο Γραμματικού και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα λειτουργούν επίσης δομες φιλοξενίας ζώων ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί συντονιστικό κέντρο για τα ζώα που χρειάζονται ανάγκη. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 213 1361085 - 213 1361033.

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία για βιασμό από τον άνδρα της μητέρας της

Φωτιά στην Αττική: Πυρά της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση

ΗΠΑ: Πιθανές ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)