Πολιτική

05 Αυγούστου 2024 17:18

Εκλογές στη Χειμάρρα - Διπλωματικές πηγές: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Να απαντήσουν οι Αλβανικές Αρχές σχετικά με τις καταγγελίες που σημειώθηκαν από την ελληνική ομογένεια αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στη Χειμάρρα, ζητά η Αθήνα.

Εκλογές στη Χειμάρρα - Διπλωματικές πηγές: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας
-

Νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβο έβγαλαν οι κάλπες στη Χειμάρρα. Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Να απαντήσουν στις καταγγελίες για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα μετά τη νίκη του «εκλεκτού» του Έντι Ράμα Βαγγέλη Τάβου καλούν τα Τίρανα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

"Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές για τη νίκη.

"Η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών", τονίζεται.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας.

Δήμαρχος Χειμάρρας αναδείχθηκε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,62% (5.022 ψήφους), έναντι 41,38% (3.545 ψήφους) του Πέτρου Γκικουρία, ο οποίος είχε δεσμευθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα του Φρέντι Μπελέρη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον προημιτελικό των 200μ

Ιράν: ΝΟΤΑΜ για αλλαγή των πτήσεων

 Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)