Κόσμος

22 Ιουλίου 2024 17:24

Κρεμλίνο: Καμία έκπληξη η απόσυρση Μπάιντεν – Καμία και η συνεισφορά της Χάρις στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η απόσυρση του Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη. Τι είπε για την Κάμαλα Χάρις

Κρεμλίνο: Καμία έκπληξη η απόσυρση Μπάιντεν – Καμία και η συνεισφορά της Χάρις στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις
-

Το Κρεμλίνο δεν εξεπλάγη από την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα, προσθέτοντας μάλιστα ότι η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις δεν είχε έως τώρα καμία συνεισφορά στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι απρόβλεπτες εξελίξεις στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα δεν αποτελούν προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία έχει επικεντρωθεί στο να επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Μπορεί η Χάρις να εξασφαλίσει γρήγορα το χρίσμα και μέσα σε λίγους μήνες να ανατρέψει το κλίμα ηττοπάθειας στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και να διεκδικήσει με αξιώσεις να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ;

Ο μαγικός αριθμός για το χρίσμα είναι το 1.976. Τόσες είναι οι ψήφοι που χρειάζεται από αντιπροσώπους στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Έχει ήδη τη στήριξη πάνω από 500. Οι Ρεπουμπλικάνοι τη θεωρούν ήδη τη νέα αντίπαλό τους και εξαπολύουν σφοδρά βέλη εναντίον της.

Μπάιντεν - Χάρις

Καθώς αυξάνονταν όλες αυτές τις μέρες οι εκκλήσεις ώστε ο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα, ακούστηκαν διάφορα ονόματα που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.

Η Δημοκρατική Κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ έχει προβληθεί ως υποψήφια, αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα εάν ο Μπάιντεν παραιτηθεί. Την Κυριακή, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Μπάιντεν, είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί «για να εκλεγεί Δημοκρατικός και να σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Και μερικοί άλλοι φημολογούμενοι αντικαταστάτες συσπειρώθηκαν έκτοτε πίσω από την Καμάλα Χάρις - συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ, του Υπουργού Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ και του Κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο.

Μερικοί από αυτούς τους υποψηφίους θα μπορούσαν να λάβουν τον ρόλο του αντιπροέδρου εάν η Καμάλα Χάρις κερδίσει τελικά την υποψηφιότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό - Γεραπετρίτης: Η τουρκική πλευρά ακολουθεί πιο ακραία γραμμή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει την “επίθεση” του κατά της Χάρις

“Τ' Αϊ Λιός γυρίζει ο καιρός αλλιώς”… και φέτος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)