Αθλητικά

10 Ιουλίου 2024 07:36 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2024 20:13

Copa America: Η Αργεντινή στον τελικό (εικόνες)

Εύκολα επικράτησε του Καναδά και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America η Εθνική Αργεντινής. Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα.

Copa America: Η Αργεντινή στον τελικό (εικόνες)
-

Tου Γιώργου Ανανίδα

Η «αλμπισελέστε» εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του για 30η φορά στην ιστορία της, επικρατώντας εύκολα με 2-0 του Καναδά.

Η ομάδα του Τζέσι Μαρς μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στα πρώτα λεπτά έδειξε πιο αποφασισμένη. Πολύ σύντομα όμως, με την εμπειρία της, η Αργεντινή πήρε τα ηνία και άρχισε να οριοθετεί τον ρυθμό.

Στο 11’, ο Μέσι απείλησε με σουτ εκτός περιοχής. Αλλά ήταν το 23ο λεπτό, όταν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ. Ο ντε Πολ βρήκε τον Άλβαρες και εκείνος με υποδειγματικό κοντρόλ και πλασέ έκανε το 1-0.

Ντι Μαρία και Μέσι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα της ομάδας τους πριν το κλείσιμο του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Καναδά, που στο 45+2’ ο Ντέιβιντ ηττήθηκε από τον Εμιλιάνο Μαρτίνες σχεδόν… εξ επαφής.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο «ήσυχο», με την Αργεντινή να έχει ρίξει επιτηδευμένα το τέμπο, πηγαίνοντας στη διαχείριση.

Copa America - Αργεντινή - Καναδάς

Κάνοντας επίθεση μόνο όποτε έβρισκε χώρους και χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι έκανε το 2-0 στο 51’. Ο Φερνάντες πλάσαρε όπως του στρώθηκε η μπάλα και ο Μέσι ίσα που την ακούμπησε για να σιγουρέψει το γκολ. Περίπου 10 λεπτά μετά, ο Άλβαρες απώλεσε «χρυσή» ευκαιρία για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, καθώς αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Κρεπό σε τετ-α-τετ.

Οι τελευταίες μεγάλες φάσεις του ματς άργησαν πολύ, αφού η «αλμπισελέστε» πήγαινε το παιχνίδι ακριβώς όπως το ήθελε.

Φτάσαμε στο 89’ πριν ο Καναδάς απειλήσει ουσιαστικά, με το σουτ του Ολουγασέγι να σταματάει στον Μαρτίνες. Ένα λεπτο μετά, ο Καναδός μεσοεπιθετικός προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Έτσι, η Αργεντινή έφτασε σχεδόν αναίμακτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, πετυχαίνοντας μία δίκαιη νίκη με καθαρό σκορ. Πλέον, έχοντας «σφραγίσει» το εισιτήριο για το «Hard Rock Stadium» του Μαϊάμι, αναμένει να μάθει εάν ο αντίπαλός της θα είναι η Κολομβία ή η Ουρουγουάη.

Copa America - Αργεντινή - Καναδάς

  • Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Η απάντηση θα δοθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/7) στις 03:00, σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

Όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι και τον τελικό στις 13 Ιουλίου, μεταδίδονται ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1.

Οι 24 αγώνες της πρώτης φάσης του Copa America θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΑΝΤ1+, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει απευθείας τα 9 από τα 24 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής και της Βραζιλίας.


Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μανής και Γιώργος Ανανίδας.

Ειδήσεις σήμερα:  

Καιρός: Ηλιοφάνεια, ζέστη και μελτέμι την Τετάρτη

Εορτολόγιο - 10 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Φωτιά στο Μενίδι: Βελτιωμένη η εικόνα και αδιάκοπη μάχη των πυροσβεστών (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)