Αθλητικά

08 Ιουλίου 2024 14:42

Ερντογάν: Στόχος μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Διαμαρτυρίες του Τούρκου Προέδρου για την ποινή της UEFA στον Ντεμιράλ και «παράπονα» από τη Δύση. Υποστηρικτικός προς την Εθνική Τουρκίας την ίδια ώρα.

Ερντογάν: Στόχος μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
-

 «Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό, είναι μια εντελώς πολιτική απόφαση. Αυτή η απόφαση έχει πληγώσει τις καρδιές», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την ποινή που επέβαλε η UEFA στον Τούρκο ποδοσφαιριστή Ντεμιράλ ο οποίος σχημάτισε το σήμα των γκρίζων λύκων. Ο Πρόεδρος Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Εθνική αποτελείται από νέα παιδιά ανέφερε ότι: «Στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, στις δηλώσεις του εν πτήσει επιστρέφοντας από τη Γερμανία ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «ότι αυτός ο αγώνας παίχτηκε στη σκιά της άδικης απόφασης που έλαβε βιαστικά η UEFA για τον Μερίχ Ντεμιράλ. Για να είμαι ειλικρινής, η απαγόρευση που δόθηκε στον Μέριχ για  δύο αγωνιστικές από την UEFA επισκίασε σοβαρά το πρωτάθλημα. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί. Είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση. Αυτή η απόφαση έχει πληγώσει τις συνειδήσεις αλλά ευτυχώς δεν επηρεάσει το ηθικό και τη θέληση του έθνους».

«Παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό αγώνα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για τον αγώνα Τουρκίας Ολλανδίας: «Παρακολουθήσαμε έναν συναρπαστικό, σκληρό αγώνα. Πετύχαμε πολύ νωρίς το πρώτο γκολ, κρατήσαμε τον έλεγχο του αγώνα για αρκετή ώρα. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε μερικές σημαντικές ευκαιρίες για σκοράρισμα, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Στην πραγματικότητα, αν και δεν είμαι διαιτητής, ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι που περιμέναμε απέναντι στον Ολλανδό ποδοσφαιριστής που συμπεριφέρθηκε σαν να αγκάλιασε την μπάλα» . «Τι να πούμε, η τύχη είναι μέχρι εδώ. Συγχαίρω ολόψυχα τους εθνικούς μας που έκαναν ό,τι μπορούσαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και μας έκαναν να νιώσουμε μεγάλο ενθουσιασμό και περηφάνια. Εκτός από όλα αυτά, τόσο οι ομογενείς μας όσο και οι πολίτες μας που ήρθαν από τη χώρα μας για να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτόν τον αγώνα», ανέφερε.

Ολλανδια - Τουρκία

«Στόχος μας τώρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Φύγαμε από το γήπεδο με το κεφάλι ψηλά», προσθέτοντας ότι «τώρα στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα βαδίσουμε προς το πρωτάθλημα με υψηλότερους στόχους. Θα προετοιμαστούμε για αυτή τη σεζόν με μια πολύ πιο εκπαιδευμένη και οργανωμένη εθνική ομάδα, μαζί με τον προπονητή μας τον κ. Μοντέλα».

«Η Εθνική μας απάντησε στην αδικία που της έγινε με το υπέροχο ποδόσφαιρο που έπαιξε στο γήπεδο. Όχι μόνο η ομάδα μας, αλλά και οι οπαδοί μας που στηρίζουν την εθνική μας ομάδα, έδειξαν για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο τι αξιοπρεπή χώρα είναι η Τουρκία και τι έντιμο έθνος είναι το τουρκικό έθνος», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν - Ολλανδία - Τουρκία - Euro2024

«Η νοοτροπίας της Δύσης δεν έχει αλλάξει απέναντί μας»

Ερωτηθείς για την ποινή της UEFA εναντίον του Ντεμιράλ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

Ερντογάν - Ολλανδία - Τουρκία - Euro2024

«Η νοοτροπία της Δύσης απέναντί ??μας δεν έχει αλλάξει ποτέ μέχρι σήμερα. Η Δύση συνέχισε με την ίδια νοοτροπία και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Η ποινή που επέβαλαν στον Μερίχ Ντεμιράλ είναι μια ποινή  που είχε κριθεί από την πρώτη στιγμή. Το εξέφρασα επίσης κατά τη συνέντευξή μας στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή μας από το Καζακστάν. Αν το θέμα είναι να τιμωρηθεί το σύμβολο του γκρίζου λύκου, οι Γερμανοί έχουν αετό, τιμωρείς τον αετό; Οχι. Οι Γάλλοι έχουν κόκορα. Τιμωρείς τους Γάλλους λέγοντας τους "Γιατί έχεις κόκορα;" Οχι. Ωστόσο , αυτή η ποινή που επιβλήθηκε στον Μέριχ, ο οποίος σχημάτισε τον γκρίζο λύκο πανηγυρίζοντας το γκολ, δεν είναι για τον Μέριχ προσωπικά . Στην πραγματικότητα, είναι μια ποινή που δίνεται στη δομή της Τουρκίας ως έθνος».

«Ο Μοντέλλα έκανε το καλύτερο δυνατό»

Σε ερώτηση για τον προπονητή της Εθνικής Τουρκίας Μοντέλλα και τις επικρίσεις που δέχεται, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Όπως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς λάθη, έτσι δεν υπάρχει προπονητής χωρίς λάθη. Ο Μοντέλλα είναι ένας άνθρωπος που έχει ήδη αποδείξει τον εαυτό του. Τώρα σήμερα άρχισαν να του επιτίθενται αμέσως. ‘Τι ήταν αυτό που έκανε’; ‘Δεν έκανε έγκαιρα τις αλλαγές’. ‘Όχι, αφήστε τον να το κάνει’. ‘Όχι, έπρεπε να γίνει στο 60ο λεπτό, γιατί δεν έγινε στο 60ο λεπτό’; Είναι ένα όνομα που έχει ήδη αποδείξει τον εαυτό του. Ως εκ τούτου, προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα Μοντέλλα είναι καλή όταν κερδίζει, κακή όταν χάνει. Αυτά δεν είναι κομψά πράγματα. Δεν μου ταιριάζει, ειδικά ως Πρόεδρος. Απλώς είπαμε: ‘Έκανε το καλύτερο δυνατό».

Ειδήσεις σήμερα:  

Τροχαίο: Νεαρός απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Μπαλωθιές - Θάνατος 36χρονου: η απολογία του μπατζανάκη του


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)