Κόσμος

07 Ιουλίου 2024 21:02 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιουλίου 2024 21:37

Εκλογές στη Γαλλία - Exit polls: Σενάρια ανατροπής με δεύτερο το κόμμα της Λεπέν;

Aνατροπή στο πολιτικό σκηνικό δείχνουν τα πρώτα επίσημα exit polls που φέρνουν στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Εκλογές στη Γαλλία - Exit polls: Σενάρια ανατροπής με δεύτερο το κόμμα της Λεπέν;
-


Νεότερα στοιχεία από τα exit poll εμφανίζουν τον αριστερό συνασπισμό Νέο Λαϊκό Μέτωπο να προηγείται στην τελική κατανομή εδρών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες. Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205.

Δεύτερο κατά τις ίδιες εκτιμήσεις έρχεται το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, ενώ η Εθνική Συσπείρωση των Λε Πεν – Μπαρντελά καταλαμβάνει μόλις την τρίτη θέση.

Σημειώνεται ότι τόσο το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο όσο και ο σχηματισμός «Μαζί» (η συμμαχία κεντρώων κομμάτων που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Μακρόν) απέσυραν περισσότερους από 200 υποψηφίους από τις αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου ώστε ο εναπομείνας υποψήφιος να έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον υποψήφιο του RN στις περιφέρειες που κρίνονται.

Μελανσόν: Να παραδεχθεί ο Μακρόν την ήττα του - Ζητάμε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας και μέλος του συνασπισμού της αριστερής συμμαχίας, Ζαν-Λυκ Μελανσόν κάλεσε μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που φέρνουν πρώτο το Νέο λαϊκό Μέτωπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να κερδίσει απόλυτη πλειοψηφία τον Γάλλο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν να παραδεχτεί την ήττα του και να ζητήσει από το NFP να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Πέθανε κοριτσάκι που είχε νοσήσει από παρβοϊό

Υποβρύχιο “JANTINA”: Εντοπίστηκε η πλώρη του, 83 χρόνια μετά την βύθιση στο Αιγαίο (βίντεο)

Πέθανε ο γιατρός που υπέστη εγκεφαλικό στην εφημερία του


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)