Τεχνολογία

07 Ιουλίου 2024 09:37

Σεισμός στην Ηλεία: 58 μετασεισμοί ακολούθησαν την αρχική δόνηση

Προβληματισμός για τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή, η οποία είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα σεισμογενής. Σε ποιες άλλες περιοχές έγινε αισθητός ο αρχικός σεισμός.

Σεισμός στην Ηλεία: 58 μετασεισμοί ακολούθησαν την αρχική δόνηση
-

Από πολύ μεγάλο αριθμό μετασεισμών ακολουθήθηκε η σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ η οποία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ Κυλλήνης και Ζακύνθου, και “ταρακούνησε” τις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί κατέγραψαν από τη δόνηση και μετά, 58 μετασεισμούς, οι οποίοι όπως ήταν λογικό προκάλεσαν ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους. Ο αρχικός σεισμός είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός, εκτός από την Ηλεία, επίσης στη Ζάκυνθο και την Αχαΐα.

Είναι πάντως γνωστό ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή με γειτνίαση με ρήγμα, η οποία συχνά ταλαιπωρείται από μικρούς και μεγάλους σεισμούς.

Ο αρχικός σεισμός

Όπως είναι γνωστό, σεισμική δόνηση έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο 06.07 και ώρα περίπου 20.34 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 17 χιλιόματρα νοτιοδυτικά της Κυλλήνης Ηλείας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Θύματα, τραυματίες και ζημίες δεν έχουν αναφερθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλία: Νεκρά αδέλφια από φωτιά σε σπίτι που έβαλε ο πατέρας τους (βίντεο)

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: 6 συμβουλές για την συμπλήρωση του

Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε” την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)