Πολιτική

07 Ιουλίου 2024 08:58 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιουλίου 2024 20:13

“ΨΑΡΑ”: Βολές κατά 4 UAV που απείλησαν την φρεγάτα και εμπορικό πλοίο

Σειρά από βολές κατά σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών έκτέλεσε το πλήρωμα της φρεγάτας, που συνεχίζει την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΑΣΠΙΔΕΣ".

“ΨΑΡΑ”: Βολές κατά 4 UAV που απείλησαν την φρεγάτα και εμπορικό πλοίο
-

(εικόνα αρχείου)

Η Φρεγάτα "ΨΑΡΑ" στο πλαίσιο της επιχείρησης της "EUNAVFOR ASPIDES", παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 7 Ιουλίου, στον Κόλπο του Άντεν.

Δύο εκ των τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs) κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν, όπως αναφέρεται από πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Επισημαίνεται ότι η φρεγάτα "ΨΑΡΑ"  συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Λίγες ώρες νερίτερα, την φρεγάτα «ΨΑΡΑ», επισκέφθηκαν σε λιμάνι του Τζιμπουτί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ όπου ενημερώθηκαν από τον κυβερνητη της σχετικά με την αποστολή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυστραλία: Νεκρά αδέλφια από φωτιά σε σπίτι που έβαλε ο πατέρας τους (βίντεο)

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: 6 συμβουλές για την συμπλήρωση του

6ημερη εργασία: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)