Κοινωνία

11 Σεπτεμβρίου 2023 22:07

ΣτΕ: “Φρένο” στη χωροθέτηση της “Δομής Μαλακάσας”

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ως αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τη χωροθέτηση της κατασκευή της “Δομής Μαλακάσας” στο στρατόπεδο Γερακίνη του Δήμου Ωρωπού

 ΣτΕ: “Φρένο” στη χωροθέτηση της “Δομής Μαλακάσας”
-

Της Λίας Κοντοπούλου

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε το διαγωνισμό για τη χωροθέτηση της «Δομής Μαλακάσας», κρίνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις αντιμετωπίζουν ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας. Έτσι, ακυρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός για τη χωροθέτηση της δομής στο στρατόπεδο Γερακίνη του Δήμου Ωρωπού.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ. 1532/2023 απόφασή της (πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρία Σωτηροπούλου) ακύρωσε τις προσβαλλόμενες αποφάσεις κρίνοντας ότι:

Α) Η ίδρυση και κατασκευή δομής εντός αναδασωτέας έκτασης είναι συνταγματικώς ανεκτή υπό την προϋπόθεση ότι δεν εξευρίσκονται άλλες, μη αναδασωτέες και κατάλληλες προς τούτο, εκτάσεις, ενώ εν προκειμένω δεν προέκυπτε ότι η διοίκηση προέβη σε έρευνα περί την ύπαρξη άλλων κατάλληλων εκτάσεων, που δεν απολαύουν της προστασίας του άρθρου 117 παρ. 3 του Συντάγματος, και
Β) Παρά τα κριθέντα με προηγούμενη αναβλητική απόφαση [1287/2022] του Συμβουλίου της Επικρατείας, «δεν γνωμοδότησε η αρμόδια Δασική Αρχή πριν από την υπαγωγή του έργου σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Οι μαθητές της χώρας επιστρέφουν στα θρανία

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις την Δευτέρα

Κακοκαιρία “Daniel” – Διόδια: Παράταση στη δωρεάν διέλευση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)