Πολιτική

25 Φεβρουαρίου 2021 17:21 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2021 20:45

“Τσεσμέ”: Αποχώρησε από το Αιγαίο

Άγνωστο αν θα επιστρέψει στο Αιγαίο το υδρογραφικό σκάφος, ενώ η Τουρκία ξεκινά την στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

“Τσεσμέ”: Αποχώρησε από το Αιγαίο
-

Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX,στο κεντρικό Αιγαίο , το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ».

Ωστόσο, η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου. Η πρώτη NAVTEX, που χρησιμοποίησε το «Τσεσμέ» για έρευνες νοτίως της Λήμνου, εξέπνεε στις 2 Μαρτίου.

Πιθανόν η αποχώρηση του «Τσεσμέ» από το Αιγαίο να σχετίζεται με την τουρκική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία ξεκινά από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα, 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε αυτην.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «παρενόχλησε» το «Τσεσμέ», κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)