Κόσμος

29 Ιουνίου 2024 16:30

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι του Τζο Μπάιντεν και ποιο το πρόσωπο κλειδί για τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει.

Τζο Μπάιντεν: Οι πιθανοί αντικαταστάτες, το πρόσωπο κλειδί και ο αναβρασμός στους Δημοκρατικούς
-

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι όλοι σε αναμμένα καρβουνά αλλά  δεν υπάρχει  προς το παρόν καμία επίσημη ένδειξη  ότι κινούνται προς την αντικατάσταση του Τζο Μπαιντεν καθώς περιμένουν να κάτσει η σκόνη της προβληματικής εμφάνισης του στο ντιμπέιτ  και να αξιολογήσουν τις επόμενες εβδομάδες την κατάσταση.

Το τελευταίο 48ωρο το επιτελείο  Μπαιντεν αναλώθηκε στον καθησυχάσει τους δωρητές του κόμματος και τα κομματικά στελέχη και να κατευνάσουν τον πανικό που έχει καταλάβει  το κόμμα  αλλά στο παρασκήνιο έχει ανοίξει η συζήτηση για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης μια πιθανής αντικατάστασης του, μια αντικατάστασης που μπορεί να γίνει πιο ευκολά και θεσμικά αν ο ίδιος δώσει την συγκατάθεση του αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση  θα ήταν ένα δύσκολο και πολύπλοκο  έργο που μπορεί να γίνει μόνο στο συνέδριο των δημοκρατικών που θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο Σικάγο.

Να πούμε ότι πριν λίγες ημέρες  ένα δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail   έφερε στο προσκήνιο ένα πλάνο μίας επίλεκτης ομάδας των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το οποίο ο Τζο Μπάϊντεν δεν θα έφτανε μέχρι τον ερχόμενο κρίσιμο Νοέμβριο. Ανάμεσα στην ομάδα βρίσκονται και δύο πρώην Πρόεδροι (Μπάρακ Ομπάμα – Μπιλ Κλίντον),που  φαίνεται πως έχουν  ξεκινήσει να επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια  για μια δραστική και αποδοτική.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται ως πιθανοί διάδοχοι του είναι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις - κυβερνήτες Gavin Newsom της Καλιφόρνια, JB Pritzker του Ιλινόις και η Gretchen Whitmer του Μίσιγκαν, οι οποίοι όμως δηλώνουν ότι εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν.

Σε κάθε περίπτωση πρόσωπο κλειδί για τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου είναι η σύζυγος του Τζιλ .Αν ο κ. Μπάιντεν σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρήσει από την κούρσα, επιτρέποντας σε έναν νεότερο υποψήφιο να τον αντικαταστήσει, η πρώτη κυρία θα ήταν η πιο σημαντική προσωπικότητα —εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο— για τη λήψη αυτής της απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα:

Κωστής Νομικός: “Έφυγε” από τη ζωή ο ηθοποιός

Τροχαίο: Νεκρός 29χρονος μοτοσικλετιστής

Τέμπη – Πλακιάς: Μην ακούτε σενάρια φαντασίας για το κοντέινερ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)