Κοινωνία

21 Μαΐου 2024 10:35

Ενδοοικογενειακή βία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε μια εβδομάδα

Οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε πολλές εκατοντάδες κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Χορηγήθηκαν 64 "Panic Buttons" σε γυναίκες.

Ενδοοικογενειακή βία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε μια εβδομάδα
-

Την περασμένη εβδομάδα από 13 Μαΐου έως 19 Μαΐου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 796 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 64 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 465 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 315 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 12 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses“, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα περιστατικά βίας στις οικογένειες. «Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ενδεικτικά  ότι καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ενδεικτικά ότι το τελευταίο 2ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Στην κατεύθυνση αυτή υπενθύμισε ότι από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους.

Ο υπουργός ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 καθώς θα συσταθούν σε όλους τους νομούς. Σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας σημειώνοντας ότι ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: “Ο δράστης δεν είχε αποδεχθεί τον χωρισμό του με το θύμα”

Φωτιά στην Ακαδημίας: Αδέρφια εντοπίστηκαν νεκρά

ΗΠΑ: Η εταιρία του Τραμπ κατέγραψε ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)