Τεχνολογία

04 Μαρτίου 2021 16:24 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαρτίου 2021 20:11

Κορονοϊός - Κομισιόν: Διευκρινίσεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας,μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ  ότι ξεκίνησε αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου.

Κορονοϊός - Κομισιόν: Διευκρινίσεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
-

Της Μαρίας Αρώνη, ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στις Βρυξέλλες

«Δεν διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Επιτροπής και της παρασκευάστριας εταιρείας του ρωσικού εμβολίου SputnikV για πιθανή σύμβαση προαγοράς». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, λίγο μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού φαρμάκων ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για το ρωσικό εμβόλιο. 

«Το ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου, δε σημαίνει ότι πρέπει απαραιτήτως να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο εμβολίων της ΕΕ», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Επιτροπή και τα κράτη-μέλη μπορούν να αποφασίσουν οποιαδήποτε στιγμή να προσθέσουν ένα νέο εμβόλιο στη φαρέτρα της ΕΕ.

Η Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνίες με έξι φαρμακευτικές εταιρείες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με τις εταιρείες Novavax και Valneva.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)