Πολιτισμός

13 Νοεμβρίου 2013 07:51

Το έργο του Φράνσις Μπέικον «έπνιξε» την «Κραυγή» του Μουνχ

Το ζωγραφικό τρίπτυχο του Φράνσις Μπέικον που φέρει τον τίτλο «Τρεις μελέτες του Λούσιαν Φρόιντ» επισκίασε την τιμή των 119 εκατομμυρίων δολαρίων που πουλήθηκε η «Κραυγή» του Μουνχ.

-

Σε δημοπρασία που έγινε την Τρίτη, από τον οίκο Christie's, ο τριπλός ζωγραφικός πίνακας στον οποίο το μοντέλο είναι ο συνάδελφός του Μπέικον, Λούσιαν Φρόιντ, έγινε το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Συγκεκριμένα, το έργο του Μπέικον, που φιλοτεχνήθηκε το 1969 και δεν είχε ποτέ έως τώρα δημοπρατηθεί, πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη έναντι του ποσού των 142,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την πώλησή του η εκτίμηση για την τιμή ήταν περίπου στα 85 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή κάτω από την τιμή των 119 εκατομμυρίων δολαρίων που πουλήθηκε ο πίνακας «Κραυγή» του Έντβαρντ Μουνχ, που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον ανταγωνιστικό οίκο Sotheby's.

Ο πίνακας αγοράστηκε στην κατάμεστη αίθουσα πωλήσεων του οίκου Christie's στη Νέα Υόρκη μετά από έναν παρατεταμένο «πόλεμο «προσφορών» και μέσω τηλεφώνου. Τα στοιχεία του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκαν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)