Κόσμος

Σήμερα 17:25

Ερντογάν – Σολτς: Άκκουγιου και Eurofighter στο επίκεντρο της συνάντησης τους

Οι καθυστερήσεις στην παραλαβή του εξοπλισμού για τον πυρηνικό σταθμό, από την Siemens και το βέτο της Γερμανίας για την αγορά 40 Eurofighters από την Τουρκία.

Ερντογάν – Σολτς: Άκκουγιου και Eurofighter στο επίκεντρο της συνάντησης τους
-

Ο πυρηνικός σταθμός στο Άκκουγιου και τα Eurofighter, θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία συζήτησης στην αποψινή συνάντηση ΕρντογάνΣολτς, στο «Τουρκικό σπίτι» στην Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση καθότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει το θέμα της προμήθειας υλικού από την Siemens για τον πυρηνικό σταθμό Άκκουγιου.

Οι καθυστερήσεις εδώ κι ένα χρόνο στην παραλαβή του εξοπλισμού έχουν προκαλέσει εντάσεις. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, έχει ήδη εξετάσει εναλλακτικές προμήθειες από Ρωσία και Κίνα.

Σύμφωνα με τη Siemens οι παραδόσεις δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν «επειδή δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εξαγωγικές και τελωνειακές άδειες» από τη γερμανική κυβέρνηση λόγω κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ωστόσο Τουρκία υποστηρίζει ότι το έργο Άκουγιου δεν αποτελεί μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Η αγορά 40 Eurofighters είναι επίσης στην ατζέντα του Ταγίπ Ερντογάν καθώς η Γερμανία θέτει εμπόδια στην πώλησή τους στην Τουρκία.

Ενώ συμφωνούν οι άλλες  3 χώρες της κοινοπραξίας - Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία - η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει το βέτο της Γερμανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρυτανία: Χωριό έκανε πρόσκληση διαμονής σε πολύτεκνες οικογένειες και πήγαν (βίντεο)

Ληστεία σε περίπτερο: “Κατέβασα τα ρολά και σώθηκα, αλλιώς...” (βίντεο)

Ιταλία - Κατάρρευση κτηρίου: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια με τα δύο αδερφάκια

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)