Κόσμος

Σήμερα 06:35 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 06:59

Τουρκία: Φιντάν και Μπας συναντήθηκαν στην Άγκυρα

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συνομίλησε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας για τις σχέσεις των δύο χωρών, και το αίτημα της Τουρκίας για ένταξει στους BRICS.

Τουρκία: Φιντάν και Μπας συναντήθηκαν στην Άγκυρα
-

Στην Άγκυρα βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Bass είχε επαφές με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και προέβη σε δηλώσεις στην Hurriyet Daily News

 Ο John Bass επιβεβαίωσε εκ νέου τη δύναμη των δεσμών μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον παρά τις περιστασιακές διαφωνίες πολιτικής.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, ο Bass περιέγραψε τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή της ως δύναμη που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη και απέρριψε ότι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ απομακρύνεται από το δυτικό μπλοκ.

Ο Bass, ο οποίος υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2014-2017 σχολιάζοντας τα πιθανά σχέδια της Τουρκίας να ενταχθεί στις BRICS, είπε ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα να καθορίσει τις σχέσεις της με άλλες χώρες και ομάδες σύμφωνα με τις πραγματικότητες της γεωγραφίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Ολονύχτιο “σφυροκόπημα” από το Ισραήλ (εικόνες)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Εορτολόγιο - 20 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)