Τουρκία

31 Ιουλίου 2017 14:52

Εικόνες ντροπής: Τούρκοι στρατιώτες κακοποιούν Σύρους πρόσφυγες (βίντεο)

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν έπειτα από τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο-ντοκουμέντο.

Εικόνες ντροπής: Τούρκοι στρατιώτες κακοποιούν Σύρους πρόσφυγες (βίντεο)
-

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες κατά ομάδας στρατιωτών μετά τη δημοσίευση βίντεο που τους δείχνει να κλωτσούν νεαρούς πρόσφυγες από τη Συρία.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που φαίνεται ότι τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, διακρίνονται Τούρκοι στρατιώτες που βρίζουν, ταπεινώνουν και κλωτσούν με μανία 4 νεαρούς Σύρους οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την είσοδό τους στο τουρκικό έδαφος.

Οι Τούρκοι στρατιώτες ακούγονται να φωνάζουν στους πρόσφυγες «Γιατί ήρθατε στην Τουρκία;», «Τι είναι η Τουρκία για εσάς;», «Θα ξανάρθετε στην Τουρκία;». Τους υποχρεώνουν να μαζέψουν αποτσίγαρα από το έδαφος, ενώ τους κλωτσούν με δύναμη.

«Τα άτομα που επεφύλαξαν απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συλληφθέντες την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν παρανόμως τα σύνορα από την πλευρά της Συρίας για να εισέλθουν στην Τουρκία, τέθηκαν υπό κράτηση και αποτελούν αντικείμενο διοικητικής και δικαστικής δίωξης», αναφέρει σε ανακοίνωση ο τουρκικός, διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή.

Όσο για τους κακοποιημένους πρόσφυγες, απελάθηκαν στη Συρία αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)