Μέση Ανατολή

27 Ιουνίου 2014 15:13

Βίντεο από τις εγκαταστάσεις διυλιστηρίου στο Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις πήραν υπό τον έλεγχό τους το διυλιστήριο πετρελαίου Μπαϊτζί, μετά από μάχες επτά ημερών.

-

Η ιρακινή κυβέρνηση δήλωσε την Πέμπτη (26 Ιουνίου) ότι το διυλιστήριο πετρελαίου Μπαϊτζί είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των ιρακινών στρατευμάτων και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει εικόνες από το κτιριακό συγκρότημα του διυλιστηρίου.

«Το διυλιστήριο είναι σε πλήρη έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων, και οι μαχητές ISIL δεν μπορούν να επιβάλουν τον έλεγχο πάνω από ένα μέτρο. Στην πραγματικότητα οι μάχες ήταν σε εξέλιξη για επτά ημέρες και το αποτέλεσμα είναι 92 νεκροί μαχητές ISIL, με τα πτώματά τους να είναι διάσπαρτα στην περιοχή του διυλιστηρίου», σύμφωνα με αξιωματικό του στρατού.

«Οι φυλές στο Μπαϊτζί μας παρείχαν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις του μαχητών και για το που βρίσκονται οι κοιτώνες τους, με αποτέλεσμα να τους έτσι ώστε να τους υποτάξουμε με επιδρομές και αεροπορικές επιθέσεις», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Το ιρακινό υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο από μια ξενάγηση στο εσωτερικό του διυλιστηρίου, βόρεια της Βαγδάτης, δείχνοντας τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του, καθώς και την εκφόρτωση πυρομαχικών από ένα αεροπλάνο.

Η Βαγδάτη αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο, καθώς οι αντάρτες έχουν εδραιώσει την κυριαρχία τους στις σουνιτικές επαρχίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)