Ευρώπη

30 Μαΐου 2014 14:30

Έκρηξη βόμβας σε ξενοδοχείο στη Βόρεια Ιρλανδία

Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε την Πέμπτη έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας.

-



Από την έκρηξη της βόμβας χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας άνδρας που φορούσε μάσκα, πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο, στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και προειδοποίησε τον κόσμο ότι έχει 40 λεπτά για να βγει από το κτίριο προτού εκραγεί η βόμβα. Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συνδέεται με τον IRA.

Η βόμβα εξερράγη τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν. Από την έκρηξη καταστράφηκε το πολυτελές ξενοδοχείο Everglades, ενώ όσοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός «αναμφίβολα αποτρέποντας μία τραγωδία», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβριο και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιόν λόγο στοχοποιήθηκε το ξενοδοχείο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας. Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Ρεπουμπικανικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λόντοντερι, δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που ζουν στο παρελθόν.

«Τόσοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να προχωρήσει μπροστά η πόλη, αλλά αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω στη χειρότερη εποχή», τονίζει παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ντάρκαν, βουλευτής της τοπικής βουλής με το ρεμπουμπλικανικό κόμμα SDLP.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)