Κοινωνία

Σήμερα 20:45

“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντα με άτομα να «ξηλώνουν» τα καλώδια του σιδηροδρόμου. Αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 για τη «σιδηροδρομική αστυνομία».

“Σιδηροδρομική αστυνομία” θα ζητηθεί για τις κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ (βίντεο)
-

Των Γεωργία Λαγού, Βασίλη Γιαννούλη

Μικρές ομάδες  κυρίως Ρομά καθημερινά  ξηλώνουν  καλώδια της ηλεκτρονικής σηματοδότησης των τρένων.  Στις εικόνες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, άτομα πετούν πέτρες σήμερα το μεσημέρι σε αμαξοστοιχία στην περιοχή της Θήβας. 

Ο προϊστάμενος του τμήματος ασφαλείας ΟΣΕ  εξηγεί στον ΑΝΤ1 τι ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι δολιοφθορές στα τρένα.

«Έχουμε συνήθως κλοπές σε καλώδια, είναι το μεγαλύτερο κομμάτι ,σιδηροτροχιές που αφορούν το σίδηρο και την χύτευση τους . Φανταστείτε λοιπόν ένας μηχανοδηγός σε δρομολόγιο , ξαφνικά να καπνό ή φωτιά, να βρει αντικείμενα πάνω στη γραμμή και φυσικά την κλοπή καλωδίων που κόβοντας τα καλώδια κόβεται ή η τηλεδιοίκηση  ή η εικόνα», λέει ο Ιωάννης Φεστερίδης.

Νεαροί  στην πεζογέφυρα Αθηνών χτύπησαν την κάμερα ασφαλείας ενώ παράλληλα στην περιοχή των Λιοσίων, ομάδα ατόμων μπαίνουν μέσα στις γραμμές και πετούν πέτρες στην αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί από τον ΟΣΕ υπόμνημα στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και θα ζητείται η άμεση επικοινωνία με τον κ Χρυσοχοΐδη, για την ανάγκη δημιουργίας «σιδηροδρομικής αστυνομίας» η οποία με φυλάκια και εκπαιδευμένους υπάλληλους θα επεμβαίνουν άμεσα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έχει καταμετρηθεί μια κλοπή καλωδίου στη Θήβα έγινε σε μόλις 1.10 λεπτά. Χρόνος που δεν προλαβαίνει κάποιος εύκολα να εντοπίσει τους δράστες αν δεν βρίσκεται επί τόπου, όπως έχει ζητηθεί από τον ΟΣΕ . Σε 1 μήνα, το καλοκαίρι καταγράφηκαν 46 περιπτώσεις δολιοφθοράς  και 98 περιπτώσεις ατόμων να πετούν πέτρες σε κινούμενες αμαξοστοιχίες.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 200 σημεία 2500 κάμερες ελέγχου και το επόμενο διάστημα θα προστεθούν επιπλέον 600.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα “καρφιά”

Πλημμύρες: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα ρέματα της Αττικής (βίντεο)

Δήμος Αθηναίων για ποντίκια στο Σύνταγμα: Δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)