Κόσμος

Σήμερα 13:44

Ερντογάν: Θα μεγαλώσουμε πάλι τη δημοκρατία

Επίθεση στην αντιπολίτευση μέσω…Ισραήλ έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, κάνοντας και πάλι λόγο για επεκτατισμό των Ισραηλινών.

Ερντογάν: Θα μεγαλώσουμε πάλι τη δημοκρατία
-

Σε δηλώσεις του χθες το βράδυ σε συνάντηση με τους Κοινοτάρχες της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «θα μεγαλώσουμε πάλι τη δημοκρατία στη βάση της δημοκρατίας, της αδελφοσύνης και της ελευθερίας».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η βασική μας πολιτική είναι να προστατεύσουμε την επιβίωση της χώρας μας και να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και την ασφάλεια 85 εκατομμυρίων ανθρώπων στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα κοιτάξουμε τα δάκρυα που θα επιχειρήσει κατά της πατρίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία επέμβαση ούτε στα 782 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της πατρίδας μας ούτε στη γεωγραφία του Εθνικού Όρκου.

Κοιτάξτε, την ώρα που εφιστούμε την προσοχή στον ισραηλινό επεκτατισμό, ορισμένοι κύκλοι, με επικεφαλής την αξιωματική αντιπολίτευση, μας κατηγορούν για ‘υπερβολή γεγονότων’, παρ' όλα τα στοιχεία που τους καταθέτουμε ενώπιόν τους.

Κάθε φορά που αναφερόμαστε στον κίνδυνο του σιωνισμού, δεν ντρέπονται να πουν ότι πρόκειται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση, αντί να κοιτάξουν τους χάρτες που δείχνουν οι Ισραηλινοί ηγέτες. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νοοτροπία που είναι ‘ισραηλινότερη’ της ισραηλινής (σ.σ. βασιλικότεροι του βασιλέως), που μιλάει για λογαριασμό των ισραηλινών αξιωματούχων, όταν αυτοί σιωπούν, που υπερασπίζεται το Ισραήλ για λογαριασμό του κατά κάποιο τρόπο.

Μπενιαμίν Νετανιάχου - ΟΗΕ

Ωστόσο, στο δικό μας στυλ πολιτικής, όταν πρόκειται για την Τουρκία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της Τουρκίας, δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Η χαλαρότητα, η άνεση και η αδιαφορία της αντιπολίτευσης δεν μας αφορούν.

Με όλο το σεβασμό, ενώ αυτοί κουβεντιάζουν πίνοντας ρακές, εμείς παλεύουμε να σβήσουμε τη φωτιά στην περιοχή μας. Ενώ εκείνοι παλεύουν να μετατρέψουν τους δήμους σε δημοτικό περίπτερο, εμείς υπολογίζουμε πώς θα κρατήσουμε τη χώρα μας μακριά από τους κινδύνους στην περιοχή μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ανασκόπηση Μητσοτάκη: Υπερσυνταγογράφηση, κατώτατος μισθός και φιλοδωρήματα

Βόλος: Θρίλερ με νεκρό επιχειρηματία σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

ΗΠΑ: Ο Μασκ δίνει 1 εκατομμύριο την ημέρα σε πολίτες για να επηρεάσει υπέρ του Τραμπ


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)