Κόσμος

Σήμερα 07:50

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε τέμενος

Για «πόλεμο κατά των τρομοκρατών» κάνει λόγο η ισραηλινή πλευρά. Το τέμενος λειτουργούσε ως κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων.

Γάζα: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε τέμενος
-

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είχαν κάνει λόγο για πέντε νεκρούς και 20 τραυματίες. Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται παιδιά, κατά το πρακτορείο.

Ο βομβαρδισμός του τζαμιού, κοντά στο νοσοκομείο Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, το κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έγινε την παραμονή της επετείου του ξεσπάσματος του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες τόνιζαν νωρίτερα πως ο αριθμός των θυμάτων ίσως αυξηθεί πολύ, καθώς το ισλαμικό τέμενος μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό στον χώρο λατρείας.

Σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «διεξήγαγε πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένο σε δομή που προηγουμένως ήταν το τζαμί ‘Σουχάντα αλ Ακσά’ στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Γαλλία: Υπερβολική η αντίδραση Νετανιάχου

Εορτολόγιο - 6 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)