Κόσμος

Σήμερα 14:47

Λίβανος: Πυραύλους σε σπίτια ανακάλυψαν οι ισραηλινές δυνάμεις (εικόνες)

Οι Ισραηλινές δυνάμεις, δημοσίευσαν φωτογραφίες με πυραύλους μέσα σε σπίτια στον Λίβανο. Μακραίνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από της επιθέσεις του Τελ Αβίβ στον Λίβανο.

Λίβανος: Πυραύλους σε σπίτια ανακάλυψαν οι ισραηλινές δυνάμεις (εικόνες)
-

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη νέα πλήγματα σε υποδομές και εξοπλισμούς του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ στο Λίβανο, έπειτα από τους μεγάλης έκτασης βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα, πλήττοντας περίπου 1.600 στόχους.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, ο στρατός έπληξε τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών, εγκαταστάσεις τρομοκρατικών υποδομών και κτίρια μέσα στα οποία ήταν αποθηκευμένα όπλα», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Σε ανάρτηση που έκανε ο Ισραηλινός στρατός στο (X), παρουσιάζει εικόνες με πυραύλους μέσα σε σπίτια στον Λίβανο.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τις φωτογραφίες, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο πύραυλος που βλέπετε παρακάτω είναι ένας πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς, αποθηκευμένος σε ένα υδραυλικό σύστημα που κατευθύνεται προς τους ισραηλινούς αμάχους και έτοιμος να εκτοξευτεί ανά πάσα στιγμή.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους 1.300 στόχους, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, ρουκετών βαρέως βάρους και UAV που χτυπήθηκαν σήμερα στον Λίβανο και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε όλες τις περιοχές του Ισραήλ”.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι εξήγησε ότι ο Ισραηλινός Στρατός, είχε προειδοποιήσει κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών του νοτίου Λιβάνου να απομακρυνθούν από τα χωριά τους, όπου η Χεζμπολάχ έχει αναπτύξει έντονη στρατιωτική παρουσία, για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ο ίδιος υποστήριξε, ωστόσο, ότι η Χεζμπολάχ υπονόμευσε τις προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων υποχρεώνοντάς τους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής της Χεζμπολάχ να χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες για τις τρομοκρατικές δραστηριότητές της», είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού

«Σήμερα αποκαλύψαμε πώς αποθηκεύουν φονικά όπλα σε σπίτια αμάχων θέτοντας σε κίνδυνο αθώες ζωές», πρόσθεσε.

Λίβανος - Ισραήλ

Λίβανος: Στους 558 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.

Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.

Λίβανος - Ισραήλ

Λίβανος - Ισραήλ

Αναστέλονται πτήσεις προς τη Βηρυτό

Η αεροπορική εταιρεία Air France γνωστοποίησε σήμερα πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεών της προς και από τη Βηρυτό για άλλη μια εβδομάδα «μέχρι και την 1η Οκτωβρίου», «εξαιτίας της κατάστασης της ασφάλειας στον προορισμό».

Αντιθέτως η εταιρεία «πραγματοποιεί κανονικά» τις πτήσεις προς και από το Τελ-Αβίβ, τις οποίες επανέλαβε το Σάββατο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Λίβανος - Ισραήλ

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Αχαΐα - Καταγγελία: 65χρονος γυμνασιάρχης παρενόχλησε μαθήτρια

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)