Τουρκία

18 Ιανουαρίου 2018 19:35

Τράβηξαν από τον… γκρεμό το αεροσκάφος της Pegasus Airlines (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας.

Τράβηξαν από τον… γκρεμό το αεροσκάφος της Pegasus Airlines (βίντεο)
-

Με κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας και τη συνδρομή δύο γερανών, τα τουρκικά συνεργεία ανέσυραν από τον γκρεμό το αεροσκάφος της Pegasus Airlines, το οποίο την Κυριακή βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας και παραλίγο να καταλήξει στη θάλασσα.

Οι 162 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα του Μπόινγκ 737-800 έζησαν δραματικές στιγμές κατά την προσγείωση-θρίλερ, αλλά κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

Το ευτύχημα ήταν πως οι τροχοί του αεροπλάνου κόλλησαν στη λάσπη και το Μπόινγκ δεν κατέληξε στη θάλασσα.

Οι τουρκικές αρχές έχουν διατάξει έρευνα για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του ατυχήματος και απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα “μαύρα κουτιά” του αεροσκάφους.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ PEGASUS AIRLINES - ΓΚΡΕΜΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Οι δύο πιλότοι υποβλήθηκαν σε τοξικολογικές εξετάσεις, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός εξ αυτών, παρατηρήθηκε μία απότομη αύξηση ισχύος στον δεξιό κινητήρα, εξαιτίας της οποίας έχασαν τον έλεγχο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να βγει από την πίστα και να καταλήξει στην πλαγιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)