Γενικά

09 Απριλίου 2017 19:31

Κοινή δήλωση Πούτιν – Ρουχανί κατά Τραμπ

«Ανεπίτρεπτες» χαρακτήρισαν τις αμερικανικές ενέργειες στο έδαφος της Συρίας οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν.

Κοινή δήλωση Πούτιν – Ρουχανί κατά Τραμπ
-

«Οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες», τόνισαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Χασάν Ρουχανί, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν υπογράμμισαν την ανάγκη διεξαγωγής αντικειμενικής έρευνας σχετικά με την επίθεση με χρήση χημικών όπλων, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για εμβάθυνση της συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα της Μέσης Ανατολής.

Χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως από την αμερικανική επίθεση αυτοί οι οποίοι θα ευνοηθούν θα είναι μόνο οι τρομοκράτες, καθώς η επίθεση εναντίον μιας χώρας, της οποίας η κυβέρνηση μάχεται κατά της τρομοκρατίας βοηθάει τη δράση των τελευταίων(τρομοκρατών) και δημιουργεί επιπλέον απειλές για την τοπική(συριακή) και διεθνή ασφάλεια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)