Αφρική

25 Αυγούστου 2014 23:20

Πτώματα μεταναστών ξεβράστηκαν σε ακτή της Λιβύης

Δεκάδες λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος το οποίο επέβαιναν ναυάγησε, στα ανοικτά της Λιβύης.

-

Πώματα μεταναστών ξεβράστηκαν σε ακτή της Λιβύης μετά από ναυάγιο που είχε σημειωθεί την Παρασκευή στα ανοικτά της χώρας, ανατολικά της Τρίπολης. 

Ένα μέλος της ακτοφυλακής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters ότι είναι πιθανόν να αγνοούνται και άλλοι μετανάστες .

"Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει περίπου 100 άτομα από το βυθό της θάλασσας, εκτός από τα σώματα που ξεβράστηκαν στην ακτή. Πιστεύουμε ότι ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 170 με 180", είπε το μέλος της ακτοφυλακής.



Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, συνωστίζονται σε ξεχαρβαλωμένα σκάφη τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να φθάσουν στις ιταλικές ακτές. Πολλά σκάφη έχουν ναυαγήσει.

Ο συνολικός αριθμός που φτάνει ιταλικές ακτές ξεπέρασε τους 100.000 το 2014, όπως δήλωσε η ιταλική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.

Η Λιβύη είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης για αυτό το ταξίδι, και οι σωματέμποροι εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος και την ανομία που επικρατεί στην χώρα.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)