ΗΠΑ - Καναδάς

02 Ιουλίου 2014 21:46

Ομπάμα: «Ανθρωπιστική κρίση η λαθρομετανάστευση»

Ξεπερνούν τα δυο δισ. δολάρια τα χρήματα που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στις ΗΠΑ

-


Αυξάνεται, μέρα με τη μέρα, ο αριθμός των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα U.S/Mexico, ελπίζοντας πως θα βρουν εργασία και θα ξεφύγουν από τη βία που μαστίζει τις χώρες καταγωγής τους.

Την περασμένη Τρίτη, αεροπλάνο που μετέφερε 140 λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, έφτασε στο San Diego. Στη συνέχεια  επαναπροωθήθηκαν με λεωφορεία στο γραφείο περιπόλου συνόρων στο Murrieta, της Καλιφόρνιας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε το κύμα των λαθρομεταναστών που περνούν τα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών «ανθρωπιστική κρίση», επισημαίνοντας πως απαιτούνται περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ανάμεσα στους μετανάστες, που διασχίζουν τα σύνορα, είναι και πολλά μικρά παιδιά τα οποία ταξιδεύουν ολομόναχα ελπίζοντας πως θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)