Αφρική

13 Ιουνίου 2014 22:15

Αιματηρές συγκρούσεις στο Κάιρο

Υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούσθηκαν με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

-


Με το θάνατο ενός αστυνομικού σημαδεύτηκαν οι συγκρούσεις, στο Κάιρο, ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που επιχείρησαν  να διαλύσουν τη διαδήλωσή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ο αστυνομικός δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος ενώ συνόδευε διαδηλωτή σε κλούβα της αστυνομίας, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης. Η σφαίρα είχε βληθεί από κοντινό κτίριο, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μετά την έκκληση της Συμμαχίας κατά του Πραξικοπήματος για μια εβδομάδα κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από σήμερα, με το σύνθημα "Ελευθερία για την Αίγυπτο".

Η Συμμαχία, επικεφαλής της οποίας είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική" από τις αιγυπτιακές αρχές, καλεί συχνά τους οπαδούς της να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena μετέδωσε ότι τουλάχιστον 65 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη την Αίγυπτο, την Παρασκευή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)