Αφρική

28 Μαρτίου 2014 20:28

Αίμα στους δρόμους του Καΐρου

Νέες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών στο Κάιρο.

-


Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν στο Κάιρο σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών οι οποίοι διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η δημοσιογράφος Μαγιάντα Άσραφ, που εργαζόταν στην ιδιωτική εφημερίδα Αλ Ντούστουρ, έπεσε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι ενώ κάλυπτε τη διαδήλωση στη συνοικία Άιν Σαμς, στα βόρεια του Καΐρου, όπου σκοτώθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι. Το θάνατο της δημοσιογράφου επιβεβαίωσε και η εφημερίδα.

Πριν δημοσιοποιηθεί ο θάνατος της Άσραφ η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) είχε ανακοινώσει ότι από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο, που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011, έχουν σκοτωθεί 9 δημοσιογράφοι.

Υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου, μετά την ανακοίνωση, πριν από δύο ημέρες, της υποψηφιότητας του Σίσι, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)