Ευρώπη

23 Ιανουαρίου 2014 00:26

Τελεσίγραφο της αντιπολίτευσης στον Γιανουκόβιτς

Άκαρπες οι συνομιλίες του προέδρου Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

-


"Αν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν κάνει παραχωρήσεις, την Πέμπτη, θα περάσουμε στην επίθεση". Τη δήλωση–τελεσίγραφο έκανε, ένας από τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, μετά το ναυάγιο των τρίωρων συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο Κλίτσκο, που κάλεσε το πλήθος να παραμείνει και να υπερασπιστεί την πλατεία, υπογράμμισε πως ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χωρίς βία, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Διορία "24 ωρών" για να αποφευχθεί "λουτρό αίματος", έδωσε στην κυβέρνηση ο Αρσένι Γιατσένιουκ, προσκείμενος στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο.

Να ενταχθούν στις τάξεις της αντιπολίτευσης κάλεσε τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος η αποσκιρτήσασα βουλευτής Ίνα Μπογκλοσλόφσκα. "Βίκτορ Φιοντόροβιτς, ήρθε το τέλος", δήλωσε προς τους διαδηλωτές, απευθυνόμενη στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)