Ευρώπη

20 Ιανουαρίου 2014 12:47

Άγριες συμπλοκές στο Κίεβο

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν το κοινοβούλιο. Ψέκασαν με πυροσβεστήρα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο.

-

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει και πάλι η Ουκρανία, καθώς αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

Περίπου 100.000 άνθρωποι πολιορκούν το κτίριο του κοινοβουλίου, όπου το βράδυ της Κυριακής ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Διαδηλωτές πυρπόλησαν λεωφορεία, τα οποία είχαν σχηματίσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη βουλή, ενώ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τους ανάγκασαν να οπισθοχωρήσουν.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως όταν ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ένας διαδηλωτής τον ψέκασε με πυροσβεστικό αφρό.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «εμφύλιο πόλεμο» και κάλεσε τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί «για να μην έχει την τύχη του Τσαουσέσκου ή του Καντάφι». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)