Αφρική

28 Νοεμβρίου 2013 17:34

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε 14 γυναίκες σε φυλάκιση 11 ετών

Σε κάθειρξη 11 ετών για συμμετοχή σε "τρομοκρατική οργάνωση" καταδικάστηκαν 14 γυναίκες, μέλη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων.

-

Μαζί με τις γυναίκες δικάζονταν και έξι άνδρες, φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Όλοι τους κατηγορούνταν ότι υποκίνησαν τις γυναίκες να αποκλείσουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αλεξάνδρειας, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης υπέρ της αποκατάστασης του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία της χώρας.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι και τα υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν συλληφθεί και προσαχθεί σε δίκη. Περισσότεροι από 2.000 υποστηρικτές του πρώην προέδρου έχουν φυλακιστεί και δεκάδες έχουν ήδη καταδικαστεί, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό και συνελήφθη στις 3 Ιουλίου, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν εναντίον της κυβέρνησής του. Έκτοτε, οι νέες αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε "πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας" και καταστέλλουν τις διαδηλώσεις υπέρ του πρώην προέδρου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)