Ποδόσφαιρο

08 Φεβρουαρίου 2015 23:44

Τραγωδία με 22 νεκρούς σε γήπεδο του Καΐρου

Αιματηρές συγκρούσεις οπαδών της Ζαμάλεκ με αστυνομικούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδό τους στο γήπεδο.

-

Περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο, μετά από συμπλοκές των αστυνομικών δυνάμεων με οπαδούς της Ζαμάλεκ, όταν οι πρώτοι απαγόρευσαν την είσοδο στο στάδιο "Air Defense" για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Ενπί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου «ένας τεράστιος αριθμός οπαδών της Ζάμαλεκ κατέφθασε στο "Αir Defense" για το παιχνίδι.

Προσπάθησαν να περάσουν με βία μέσα από τις πύλες, κάτι που ώθησε τις δυνάμεις ασφαλείας να τους εμποδίσουν για να μην προκαλέσουν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου».

Τεχνικός της Ζαμάλεκ είναι ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος όμως δεν κάθισε στον πάγκο αλλά παρακολούθησε την αναμέτρηση από την εξέδρα.

Η αναμέτρηση της Ζαμάλεκ με την Ενπί θα ήταν η πρώτη από το 2012 η οποία θα διεξαγόταν ενώπιον κοινού και όχι κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει στους περισσότερους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αίγυπτο, μετά τις φονικές συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί το 2012 σε ένα άλλο γήπεδο στο Πορτ-Σάιντ.

Το Φεβρουάριο του 2012 στο Πορτ-Σάιντ, στο τέλος μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης ανάμεσα στην τοπική ομάδα Αλ-Μάσρι και την δημοφιλέστερη αιγυπτιακή ομάδα την Αλ-Αχλί του Καΐρου, οπαδοί της Αλ-Μάσρι είχαν επιτεθεί σε οπαδούς της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 74 άνθρωποι, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε εκατοντάδες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)