Κοινωνία

Σήμερα 20:24

Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)

Την λήψη άμεσων μέτρων ζητούν οι κάτοικοι γύρω από τους τέσσερις μεγάλους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, καθώς όπως λένε, κυριαρχεί η εγκληματικότητα.

Καταυλισμοί Ρομά: Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει τις παράνομες συναλλαγές (βίντεο)
-

Της Κέλλυς Χεινοπώρου 

Την λήψη άμεσων μέτρων ζητούν οι κάτοικοι γύρω από τους τέσσερις μεγάλους καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, καθώς όπως λένε, κυριαρχεί η εγκληματικότητα.

Η Κέλλυ Χεινοπώρου με την κάμερα του ΑΝΤ1, κατέγραψε τις παράνομες συναλλαγές μέρα και νύχτα. 

Περιοχή Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι. Στην περιοχή αυτή θα δεις μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια σου παράνομες συναλλαγές.

Από το 2017 έως το 2022 οι συμμορίες Ρομά που εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις έχουν αυξηθεί κατά 30%, θα καταλήξει πρόσφατη έκθεση της ΕΛΑΣ. 

Κλοπές - Διαρρήξεις

Κλοπές - Διαρρήξεις

Κλοπές - Διαρρήξεις

Κλοπές - Διαρρήξεις

H εμπλοκή Ρόμα σε κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και κλοπές τροχοφόρων αυξάνονται διαρκώς

Ο άνδρας αυτός δεν θέλει να μιλήσει με το πρόσωπό του, εξαιτίας του φόβου αντεκδίκησης. Το σπίτι του και η βιοτεχνία του βρίσκονται δίπλα από καταυλισμό και μας δείχνει τα σημάδια από αδέσποτες σφαίρες

Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες κτίρια εγκαταλελειμμένα, γεμάτο ακαθαρσίες, κλεμμένες τσάντες πορτοφόλια, αυτοκίνητα, καμένα λάστιχα έως και ποδήλατα.

 «Αυτό εδώ ήταν να λειτουργήσει ως σχολείο, δεν λειτούργησε, μετά αποφασίστηκε να στεγάσει τις αστυνομικές υπηρεσίες Δυτικής Αττικής, δεν έγινε και σήμερα έχει αυτήν την εικόνα. Στον πάνω όροφο είναι τοξικοεξαρτημένοι και δέχτηκαν να μιλήσουν»

Σε ένα άλλο σπίτι, τα σκουπίδια, οι ακαθαρσίες και η δυσοσμία  κόβουν την ανάσα και στο εσωτερικό κρυμμένοι κάνουν παράνομες συναλλαγές. Ένας κάτοικος με τόλμη ψάχνει το μηχανάκι που του κλέψανε

Οι κάτοικοι των περιοχών εγκλωβισμένοι σε ένα γκέτο που κρατά τους πάντες ομήρους.

Νύχτα σε καταυλισμούς της Μάνδρας και των Μεγάρων. Τραγούδια στη διαπασών, πυροβολισμοί στον αέρα και μια κολώνα επιτομή του φαινομένου της ρευματοκλοπής.

Φτάνουμε στα παραπήγματα. Μετράμε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα κλεμμένα και  καμένα, ίσως από συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες.

Η περιοχή θεωρείται αποθήκη των κλεμμένων ΙΧ.

Πιο κει, μαζεμένα παιδικά καρότσια που κουβαλάνε παιδιά σε φανάρια και τρένα για επαιτεία. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά στις οικογένειες των Ρομά μετατρέπονται και σε εργαλεία για παράνομη διεκδίκηση επιδομάτων. Ο φακός εντοπίσει κάποια από αυτά να κοιμούνται πάνω σε μια ντάνα από σανίδες, κατάκοπα από την παραβατική ζωή που από νωρίς μπαίνουν!

Πάντως, ελπιδοφόρο είναι ότι από τους 77 καταυλισμούς σε όλη τη χώρα τύπου 1, δηλαδή χωρίς νερό, αποχέτευση και ηλεκτρισμό, από πέρσι ως φέτος 5000 παιδιά Ρομά γράφτηκαν για πρώτη φορά στο σχολείο!

Ειδήσεις σήμερα:

ΥΠΠΟ: Εγγονός πρώην πρωθυπουργού παρέδωσε αρχαίο αγγείο στην Μενδώνη

Πρώην πράκτορας της CIA στον ΑΝΤ1: Έτσι έστησε το Ισραήλ την επίθεση με τους βομβητές (βίντεο)

Περιφέρεια Ηπείρου - Καχριμάνης: Γιατί δίνουμε 37000 ευρώ σε υπάλληλο για να…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)